O gözyaşları; ülkemizin acı gerçeği depreme bir kez daha dikkat çekmenin, 6 Şubat’ta yaşamını yitirenlerin acısını yüreğinde hissetmenin ve yeterli önlemlerin alınmayışına isyanın ifadesiydi...
Diğer bilim insanları gibi Türkiye’nin deprem gerçeğini sürekli vurgulayan, yıkıcı sarsıntılara karşı ivedi, dirençli kentlerin oluşturulması çağrısı yapan Prof. Dr. Naci Görür katıldığı TV programında duygularını, düşüncelerini bu kez gözyaşları ile anlattı.
Hıçkırarak ağlayan Naci Görür’ün o görüntüleri, deprem üzerine bugüne dek söylenenlerin en anlamlısıydı. Daha nasıl anlatılabilirdi ki kapıda olan yıkıcı sarsıntıları ve olası binlerce can kayıplarını.
6 Şubat depreminin olduğu saatlerde telefonunun çaldığını, WhatsApp’tan bir kadının görüntülü aradığını ve yanında kız çocuğu olduğu halde enkaz altında, “Hocam bizi kurtar” diye yardım istediğini vurgulayan Prof. Dr. Naci Görür,  olayı anlatırken, yardım edememenin çaresizliği ile hıçkırarak ağladı.
O gözyaşlarından başka net ve yalın hiçbir ifade anlatamaz Türkiye’yi bekleyen yıkıcı tehlikeyi. Bilim insanı da olsa vicdani yönü ile gözyaşlarına engel olmadı, 6 Şubat ve Marmara depremlerinde yaşamlarını yitirenleri, enkaz altından gelen yürek parçalayan “yardım edin” çığlıklarını anımsattı Türkiye’ye Naci Hoca...
Sürekli vurguluyor yer bilimciler Türkiye’nin diri faylar üzerinde bulunduğunu ve ısrarla haykırıyorlar gecikmeden dirençli kentlerin oluşturulmasını. Bir süre konuşuluyor, unutuluyor gidiyor. Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana gelen ve İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir illerinde de hissedilen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki korkutan sarsıntılar “beni unutmayın” mesajını verdi. Allah korudu can kayıpları olmadı.
Beklenen Marmara depreminin ne zaman gerçekleşeceği belli değil. Ancak depremden en çok etkilenecek megakent İstanbul, hala hazır değil olası afete. Hükümet bu yönde yoğun çalışma içinde olsa bile amaçlanan kentsel dönüşüm sağlanamadı. Belediye ile “sen-ben” ayrımı yapmadan daha hızlandırılmalı depreme karşı alınacak önlemler. 
Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında “Herkes işine baksın” tartışması yaşandı. Bırakın aranızdaki polemiği de İstanbul’u depreme hazır hale getirin. Depremin siyaseti, rantı olmaz. 
Naci Hoca, olası Marmara depreminin yanı sıra 18 ili bekleyen tehlikeye dikkat çekti. Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş,  Hatay Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa ve Hakkari için ciddi uyarıda bulundu. Fay hattı üzerinde bulunan bu illerin kaderinin Maraş ve Hatay gibi olduğunu üzülerek açıkladı. 
Daha ne söylesin Naci Hoca? Önceden dikkat çektiği bölgelerde ülkeyi yasa boğan depremler gerçekleşti. Şimdi de Bingöl’ü özellikle vurguluyor.  
En güvenilir kent olarak bilinen Konya’nın altından diri faylar geçiyormuş meğer. Sonuçta Türkiye deprem ülkesi, her bölgede ve kentte şiddetli sarsıntılar olabilir. Buna göre önlemler süratle alınmalı.
Naci Görür’ün gözyaşları, depremin unutulmamasının simgesi oldu aslında...