Irak’ın kuzeyinde iki günde ardı ardına gelen şehit haberleri, Türkiye’nin yüreğini dağladı.
Sisli ve karlı havayı fırsat bilen bölücü terör örgütü, kalleş saldırılarını düzenleyerek 12 Mehmetçiği şehit etti. Görüş mesafesinin bir metrenin altına indiği, sıcaklığın eksi 15 derece olduğu Hakurk bölgesinde geçici üsse kalabalık grupla sızmaya çalışan teröristlerin, SİHA ve İHA’ların görüşünün kısıtlı olması nedeniyle hain saldırılarını gerçekleştirdiği belirtiliyor.
Uzmanlar, bölgede hava koşulları ağırlaştığında bölücü teröristlerin eylem yapma potansiyellerinin arttığını belirtti.  Teröristlerin SİHA ve İHA’ların görüşünün sıfırlanmaya başladığı anları iyi bildikleri ve bunu kollayarak, alçak saldırılarını gerçekleştirdikleri açıklandı uzmanlar tarafından.
Hiç kuşkusuz bölücü teröristlerin alçak saldırılarının arkasında desteğini esirgemeyen ABD, Rusya gibi Türkiye’ye karşı iki yüzlü politika güden ülkeler var. İsrail’i bölgede vurucu güç olarak kullanmak isteyen riyakar emperyalist ülkeler, PKK’yı da Türkiye’ye karşı acımasızca kullanıyor. Salt bu ülkeler değil, birçok Avrupa ülkesi de PKK’ya çanak tutuyor.
Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde bölücü teröristlere silahlı eğitim veren, silah ve para yardımında bulunan dünyanın baş belası ABD,  bu yolla PKK’nın gücünü artırmaya çalışıyor.  PKK, bölgede emperyalist güçlerin maşası olarak kullanılarak, düzenlediği hain saldırılarla Türkiye’nin canını yakıyor.
Bölücü terör örgütüne karşı son yıllarda yürütülen mücadelede başarı sağlayan Türkiye’nin önü ABD destekli bu tür alçak girişimlerle kesilmeye çalışılsa da ülke tek yumruk hainlerin karşısında. Yurt içinde etkisizleştirilen teröristler, yurt dışında belirli aralıklarla dış güçlerin desteği ile hain saldırılarını gerçekleştiriyor.
NATO müttefikimiz ABD, önceki iğrenç saldırılar ve şehitlerde olduğu gibi yine timsah gözyaşlarını akıtarak  “Dost müttefik Türkiye’nin yanında olduğunu” açıklayacak. Tabii inanan olursa. O ABD ki parasını verdiğimiz F-35 savaş uçağı projesinden Türkiye’yi çıkardı.  F-16 savaş uçaklarını satmak için nazlanan, mevcut  F-16’ların modernizasyonu için gerekli kitleri vermekten kaçınan “sözde dost ülke” ABD. İsveç’in NATO’ya üye olması için F-16 kozunu kullanıyor. 
Teröristlerin 12 Mehmetçiği şehit etmesi üzerine bölücü terör örgütüne yönelik hava operasyonlarında 29 hedefin yok edildiği Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı. Elbette PKK’nın inlerinin yok edilmesi iyi. Kanları yerde kalmasa da Mehmetçiklerin acısı yüreklerden çıkmayacak.
Bu tür acı olaylar yaşanmaması için bölgedeki askeri –teknolojik kapasiteye yükseltilmeli, Suriye ve Irak’ın iç bölgelerindeki tüm terör hedefleri vurulmalı. Tabii bunların yapılabilmesi için diplomatik girişimler hızla sürdürülmeli.  PKK’nın emperyalist desteği kesilmeli. Teröristlerin barınağı olan Suriye’nin kuzeyinden tasfiyesi için yıllardır küs olduğumuz Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad ile görüşmelere tez başlanmalı. Ülke çıkarına küskünlükler sonlandırılmalı. Nedir bu inat ve dargınlık?  Hani Emevi Camii’nde birlikte namaz kılınacaktı? Artık vatan evlatlarının şehit olmasını, ailelerin ocaklarına ateş düşmesini istemiyoruz.    
Vatan uğruna yaşamlarını yitiren mert ve yiğit 12 Mehmetçik, diğer şehitler gibi ulusu büyük acıya boğdu. Yaşam öyküleri irdelendiğinde tümünün yoksul ve gariban gözü pek çocuklar olduğu görülecektir. Aileleri sıvası dökük ve duvarları çatlak evlerde oturan, geride dul eş ve yetim evlat bırakan yiğit delikanlılar onlar.  Türkiye’nin başı sağ olsun...