Nar Kırma Ritüeli Ne Zaman, Nasıl Yapılır? Nar kırma ritüeli gerdi döndü! Pek çok kişinin yılbaşından hemen önce ya da en uzun gecenin yaşandığı 21 Aralık'ta yaptığı nar kırma ritüeli yıl sonuna yaklaşırken araştırılan konulardan biri oldu. Peki, nar kırma ritüeli nedir, nasıl ve ne zaman yapılır? İşte merak edilenler... Bereketin ve çokluğun simgesi nar geçmişten bugünlere ulaşan bir geleneğin parçası olarak karşımıza çıkıyor. Evin önünde kırılan nar tanelerinin eve bereket getireceğine inanılır. Nar kırma geleneği nedir? 31 Aralık yılbaşı nar kırma anlamı nedir? Nar kırma günü nedir? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu.

Nar kırma ritüeli nedir?

Yunan mitolojisinde önemli bir yeri olan nar, bolluk, bereket ve doğurganlığı temsil eder. Bilmecelere konu olan nar, aynı zamanda birçok geleneğin de parçası. Budizm’de Nar, hayatın tüm olumlu etkilerinin özü olarak kabul ediliyor ve evlerinde nar figürü bulunan ailelerin her türlü kötülükten korunup, berekete kavuşacağına inanılıyor.

Nar kırma ritüeli nasıl yapılır?

Anadolu’da yerini koruyan nar kırma ritüeli özellikle yeni bir yıla girerken önem taşır. Nar kırılarak girilen senenin bolluk ve bereket içinde geçeceğine inanılır. Narı temizlemek biraz zor olduğundan genellikle kapı önünde kırılır ve ne kadar çok dağılırsa bereketin o kadar çok olacağına inanılır. Ayrıca Anadolu ve Orta Doğu’da evlilik törenleri sonrası, çiftlere doğacak çocuklarını temsilen nar taneleri yedirilmesi ve başlarına serpilmesi de nar ile ilgili gelenekler arasında. SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.