Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, göreve geldiklerinde bir enkaz devralacaklarını ön gördüklerini belirterek, "Öncelikle işe tasarrufla başlayacağız. İsraf kalemlerinin hepsi ortadan kaldırılacak" dedi.

KANAL S'DE KONUŞTU

Yeşilyurt, Kanal S Ana Haber Müdürü Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Seçim Vitrini programının konuğu oldu. Başkan seçilip göreve geldiğinde gerçekleştireceği çalışmalardan bahseden Yeşilyurt, yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini ve vatandaşların umudunun tekrar yeşertileceğini, dile getirdi.  

Samsun için sel uyarıları peş peşe: Bir uyarı da Valilik'ten geldi Samsun için sel uyarıları peş peşe: Bir uyarı da Valilik'ten geldi

"ŞEHRİN GÜCÜ HAREKETE GEÇİRİLECEK"

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin pergel yasası standartlarında yönetildiğini öne süren Yeşilyurt, "Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin en büyük problemi kurumsal kapasitelerinin 25-30 yıl geride kalmış olması. Büyükşehir Belediyesi hala pergel yasası standartlarında, 20 kilometre çapındaki alana yönelik yapı içinde yönetiliyor. Biz kurumsal kapasiteyi büyüterek bir yandan da her alanda planlamasını yaptık. Belediye başkanı olduğumuzda tüm planlamaları revize ederek, vatandaşlar, tüm paydaşlar, şehrin dinamikleriyle şehrin gücünü harekete geçirerek uzun vade de çok doğru planlamalarda Türkiye'ye model olacak, dünyanın da gıptayla bakacağı bir şehir haline getireceğiz. Kazanacağımıza inanıyoruz. Vatandaşlarımız 1 Nisan sabahı umut dolu bir güne uyanacaklar" dedi.

"ENKAZ DEVRALACAĞIMIZI BİLİYORUZ"

İsrafın önleneceğinin altını çizen Yeşilyurt sözlerini şöyle sürdürdü: "Göreve gelirsek bir enkaz devralacağımızı biliyoruz. En büyük proje israfın önlenmesidir. Ülkemizin, ekonomimizin yaşadığı sorunlar belli. Belediyeleri, ülke ekonomilerinden bağımsız düşünemezsiniz. Öncelikle işe tasarrufla başlayacağız. İsraf kalemlerinin hepsi ortadan kaldırılacak. Gereksiz ve anlamsız planlanmış, ihtiyaca hizmet etmeyen çalışmalar yapılmayacak. Kaynaklarımızı öncelikli olarak sosyal projelere aktaracağız."

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.