CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Twitter yasağına itiraz etti. Sarıgül, “Twitter yasağı demokrasi için kara bir lekedir. Seçimlere 7 gün kala özgürlüğüm elimden alınmıştır” dedi.

Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve beraberindekilerle Twitter yasağına itiraz etmek için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Burada bir açıklama yapan Sarıgül ve Salıcı, daha sonra adliyeye girerek karara itiraz etti.

Adliye önünde açıklama yapan Sarıgül, “Twitter’ı yasaklamak internet ve sosyal medyaya kilit vurmaktır. Gençlerimiz bu yasağı kolaylıkla aşacaktır” dedi.

“Twitter yasağı ülkemizde demokrasi için kara bir lekedir” diyen Sarıgül, “Bu yasak dünyanın bugün geldiği noktada asla kabul edilir bir yasak değildir. Başbakan Erdoğan bu yasakla Türkiye’nin yönünü demokratik dünyadan Afganistan’a ve ne yazık ki Kuzey Kore’ye çevirmiştir. Ülkemizin itibarı bu yasakla yerle bir edilmiştir. Bu durum kabul edilemez. Kesinlikle demokratik bir ülkede bu yasak mümkün değildir. Twitter’ı yasaklamak internet ve sosyal medyaya kilit vurmaktır. Gençlerimiz bu yasağı kolaylıkla aşacaktır. Ben gençlerimize inanıyorum. Ben de bir Twitter kullanıcısıyım. Ancak sosyal medya üzerinden özgürce İstanbul’un projelerini, İstanbul’a yapacağımız çalışmaları yurttaşlarımla paylaşabiliyorum. Bu iletişim aracının elimizden alınması özgürlüğümüze ve ülke demokrasisine vurulmuş en büyük darbedir” dedi.

“BU YASAĞIN MUTLAKA KALDIRILMASI GEREKİYOR”

İfade ve iletişim özgürlüğünün, insanların demokratik dünyada en temel hakkı olduğunu belirten Sarıgül, “Bunun yok edilmesi bir insanlık suçudur, bir demokrasi ayıbıdır. Bu ihlalin kaldırılması için bugün çalışma arkadaşlarımla birlikte İstanbul Adliyesi’ne müracaatta bulunuyoruz. Bu yasağın mutlaka kaldırılması gerekiyor. Mahkemelerin bu haksız kararı en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum. Ülkemizin bu ayıptan kurtulmasını mutlaka talep ediyorum. Yargıdan da ricam, güçlülerden yana olmayın haklılardan yana olun. Ülkemizin itibarı dün akşamki kararla demokratik dünyada yerle bir edilmiştir. Lütfen ülkemizin itibarını kurtarın. Demokratik dünyayla ülkemizi tekrar buluşturun” şeklinde konuştu.

“SEÇİMLERE 7 GÜN KALA ÖZGÜRLÜĞÜM ELİMDEN ALINDI”

“CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere 7 gün kala özgürlüğüm elimden alınmıştır” diyen Sarıgül, şunları söyledi:

“Medya organlarının büyük bir bölümü bize sansür uygulamaktadır. Ben İstanbul halkının projelerimizi sosyal medya üzerinden çok önemli ölçüler içinde paylaştığını görüyorum. Bu özellikle İstanbul’da yapılacak olan belediye başkanlığı seçimlerine vurulmuş bir darbedir. Gençlerimizin ve demokrasiye inanan milyonlarca yurttaşımızın bu engelleri aşacağına ve sandıkta bu cevabı en iyi şekilde vereceklerine inanıyorum. Gençlerimizden sakin olmalarını, tahriklere kapılmamalarını ama demokratik yollardan da haklarını ve hukuklarını aramalarını bekliyorum.”

“DÜN GECEDEN BU YANA FARKLI YÖNTEMLERLE 1.5 MİLYON YURTTAŞIMIZ TWITTER’A GİRDİ”

Sarıgül’ün ardından kısa bir açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise, “Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları aslında Twitter’ın neden yasaklandığını gayet iyi biliyorlar. Twitter’ı yasaklayarak Çin ve Kuzey Kore’yle aynı ligde özgürlüklere sahip bir ülke oluşturmaya çalışıyorlar. Dün geceden bu yana farklı yöntemlerle 1.5 milyon yurttaşımız Twitter’a gidi. Şu anda tüm dünyada Twitter’a Türkiye’den ulaşmanın farklı yöntemleriyle ilgili gönderilen hashtaglar TT olmuş durumda. Dolayısıyla yurdumuz insanı kendi sosyal özgürlükleri için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Buyursunlar onları da yasaklasınlar” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Sarıgül ve beraberindekiler adliyeye girerek yasağın kaldırılması için talepte bulundu.