Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S ekranlarında açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Halktan biz tasarruf istiyorsak önce devlet kademelerinde, kamu kuruluşlarında tasarruf yapılmalı. İster bakanlık olsun, ister belediye olsun. Kamudan tasarrufa başlanacak" dedi.

'DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK'

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Kanal S ekranlarında, gazetemiz yazarı Said Çetintaş'ın, Samsun Medya Grubu Genel Koordinatörü Barış İpek'le birlikte sunduğu 'Yakın Açı Özel' programına katıldı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Destici, devlet kurumlarındaki israfa dikkat çekti. Destici, "Bu ülkenin ekonomik anlamda kurtuluşunun temel birkaç yolundan birisi tasarruf etmektir. İsrafı terk etmektir. Şu anda belediyelerde ya da kamu kuruluşlarında binlerce araç var. Sadece bakanlıkta değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde  ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde de görürsünüz. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde böyle bir şey yok" diye konuştu.

'SAMSUN ÜLKENİN GÖZDESİ'

Bir dizi ziyaret ve temasta bulunmak üzere Samsun'a geldiğini belirterek kentin önemine değinen Destici, "Samsun bir kere ülkemizin gözde şehirlerimizden biri. Karadeniz'in ve Türkiye'nin büyük şehirlerinden bir tanesi. Bunun yanı sıra Samsun bizim Kurtuluş Savaşı mücadelemizde Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ve 19 Mayıs tarihi çok önemli. Aynı zamanda Samsun bir liman, ticaret, eğitim ve spor şehri. Samsunu seviyoruz. Samsun'da Vali Dağlı ile buluştuk. Esnaf ve vatandaşla buluştuk. Çarşamba ilçesinde de Çarşamba Şeker Fabrikası'nı ziyaret ederek başta fabrikanın müdürü olmak üzere yetkililerden, oradaki sendika temsilcilerinden, çalışan işçilerimizden  ve Çarşambalı kardeşlerimizden de bilgi aldık" ifadelerini kullandı. 

'EHLİYET VE LİYAKAT'

Cumhur ittifakı olarak devlet, ülke ve milletin bütünlüğünü önceleyerek çalıştıklarını kaydeden Destici, "2023 seçimleri devletin devamı, ülkenin bütünlüğü ve milletin istikbali açısından çok önemli. Ben bir iktidar değişikliğinde HDP destekli başka bir iktidar geldiğinde bütün bu projelerin duracağına inanıyorum. Yani onun için ekonomi ile de atılan adımlar var bunlar da tamamlandığında vatandaşımız geçmiş birkaç sene önceki rahatlığına, ekonomik büyüklüğüne, gelişmişliğe, standardına tekrar dönecektir. Cumhur İttifakı olarak devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünü milletin istikbal ile istiklalini önceleyerek yolumuza devam ediyoruz. Tabi hükümete ya da uygulayıcılara hiç mi sözümüz yok var bir kere ehliyet ve liyakat öncelikli olmalı" şeklinde konuştu.

'6'LI DEĞİL 7'Lİ MASA'

Destici 6'lı masa ilgili eleştirilerde bulunarak, "Masa 6'lı masa değil, 7'li masa. HDP o masanın ortağı. CHP o masanın en büyük partisi ve patronu Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu istemediği anda o masa dağılır. İYİ Parti'nin bir diyet borcu var CHP'ye. O diyetten dolayı masadan çekilemiyor. 6'lı masa HDP'ye muhtaç. Onun desteği ile seçimi kazanmayı ümit ediyorlar. HDP ile ilgili derhal kapatılma davası sonuçlanmalı ve kapatılmalıdır. Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütünün partisi olmaz."

KANAL S TV'YE İHTİYAÇ VARDI

Samsun'un tek uydu kanalı Kanal S TV'ye 'hayırlı olsun' temennisinde bulunan BBP Lideri Destici, "Kanalınız hayırlı olsun Samsun'da zaten ulusal yayın yapacak bir yayına ihtiyaç vardı. Bu eksiklik hissediliyordu. Bu eksikliği şimdi sizin kanalınızla bir nebzede olsa giderilmiş gözüküyor onun için ben kanal kurucunuz başta olmak üzere burada her kademede görev yapan tüm arkadaşlara hayırlı olsun diyorum ve başarılı yayın hayatı diliyorum" dedi. 

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.