Mustafa Demir'den Tepkiler Sonrası Nuri Asan Tesisleri Açıklaması Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, Samsunspor Nuri Asan Tesislerinin yıkılarak Millet Bahçesi yapılacağı yönündeki gündeme ilişkin açıklama yaptı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir'den Nuri Asan Tesisleri ile ilgili açıklama geldi.

Demir, Samsunspor Nuri Asan Tesislerini de içine alan bölgenin Millet Bahçesine dahil edilmesi ile ilgili, Büyükşehir Belediyesi Meclisinin onayladığı nazım imar planı sonrası oluşan tepkilerin ardından açıklama yapmak zorunda kaldı.

Mustafa Demir, Nuri Asan Tesisleri ile ilgili tepkilere ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi. "14.01.2022 tarihli meclis toplantı gündem maddeleri arasında yer alan millet bahçesi plan değişikliği maddesi ile ilgili, bazı yazılı basın ve sosyal medya platformlarında gerçek dışı iddialar yer almıştır. Söz konusu plan değişikliği maddesinin Büyükşehir Belediye Meclisi alt komisyonlarn ve genel kurulundaki görüşmeleri sırasında Nuri Asan Tesislerinin yerinde muhafaza edileceği net olarak ifade edilmiştir. Bu konuda plan notu mevcut olup başka bir amaç için değerlendirilmesi söz konusu değildir. Bu durum ortada ve herkesçe biliniyor iken bir kısım sosyal medya hesapları ve yazılı basında yer alan Nuri Asan tesislerinin ykılacağı ve yerine Millet Bahçesi yapılacağı haberleri tamamen gerçek dışıdır. Bu durumu çarpıtarak, Samsunsporumuzu siyasi emellerine alet etme, Samsunspor üzerinden siyasi menfaat devşirme arzusu taşıyan siyasi çevrelerin, buna çanak tutan yayın organlarının ve özellikle de siyaset etiğini hiçe sayarak tezvirat yapma gayreti içerisinde olan milletvekilinin var olduğunu görüyoruz. Gerçek dışı bütün iddiaları reddediyor, iddia sahiplerini kınıyoruz. Nuri Asan Tesisleri bu güne kadar olduğu gibi yerinde kalacak olup, idaremizce yerinden kaldırılması söz konusu değildir. Bu konuda asılsız yayın yapanlar ile ilgili olarak hukuki süreç işletilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunar, Samsunsporumuza Süper Lig yolunda başarılar dilerim."