Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, SASKİ Genel Kurulu'nda su fiyatlarının yeniden değerlendirileceğini açıklamasının ardından gözler, olağanüstü toplanacak SASKİ Genel Kurulu'na çevrildi. 

Mustafa Demir'in açıklamalarından satır başları; 

2023'ün mayıs ayında SASKİ Genel Kurulu'nda yüzde 20'lik fiyat artışı düzenlemiştik. Yargıda bir dava söz konusuydu. Hem Büyükşehir hem SASKİ tarafında çok stratejik 80 sefer düşünüp bi sefer karar vererek gelecek nesillere hizmet verebilecek bir faaliyet yürüttük. 

Gazi Komutan Davut Ala'dan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'a hayırlı olsun ziyareti Gazi Komutan Davut Ala'dan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'a hayırlı olsun ziyareti

Buradan vatandaşımıza söylüyorum, üretilen su, satılan şişelerdeki ve damacanadaki sudan çok daha kaliteli. Hiç onlara daha para vermeye gerek kalmadı. Esnaf da kızmasın bize kaliteli su üretip vatandaşa verdiğimiz için. 

SASKİ'nin ciddi bir hazırlığı var. Sel ve yağmur sularında sanayiyi hallettik, projeyi yaptık, ihalesini yaptık. 3 gün sonra bir yılda yağan yağmur 3 saatte yağdı. 10 gün sonra yağsa göllenme olmayacaktı. Gülsan ne zamandan beri böyleydi? 40 senedir. Biz oluşturmadık. 

Gündem maddelerinden biri suya indirim. Seçim üstü yapıyorsunuz deniliyor. Geçen sene mayıs ayında yaptık. Türkiye'nin fiyat ortalamasına bakınca biz bunu vatandaşımızın lehine iki kez yaptık bu üçüncü. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.