Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kurupelit'te bulunan marinanın yıkılacağını söyledi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, mecliste Kurupelit Marina'nın akıbetinin sorulması üzerine, "Onu oradan kaldırmamız gerekiyor" dedi.

'MARİNA HÜKMÜ TAŞIMIYOR'

İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz, meclis toplantısında, Kurupelit'te bulunan marinanın ne olacağını sordu. Demir, "Mevcut yer marina hükmü taşımadığı, yapılan çalışmalarda da taşıyamayacağı için yaklaşık iki yıldır yeni bir marina için çalışmalar devam ediyor. Şuan uygulama projesi yapılıyor. Zemin etüdü çalışmaları tamamlandı. Yeni marina Samsun'a çok artı değer katacak. Marina yapılınca orada ki iş yerleri değer kazanacak. Önemli bir yatırım olacak. Diğer çalışma marinanın solunda yine bir tekneler için barınak yapacağız. 400'e yakın amatör tekneler için barınak yapılacak. Yat limanı yanında amatör balıkçılar, müthiş bir sahil dizaynını Samsun'a kazandıracağız. Sanıyorum proje bu sene biter. Muhtemelen 2023 yılında programa aldırıp Ulaştırma Bakanlığımız tarafından ihale edilmesini temin etmek istiyoruz. Ayrıca proje Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak. Kendi kasamızdan para çıkmayacak" dedi.

YIKILACAĞINI KENDİ SÖYLEDİ

Ayvaz toplantı sonrası Kurupelit Marina ile ilgili Samsun Medya Grubuna açıklamalarda bulundu. Ayvaz, "Burada marinanın yıkılacağını, tekrar doldurulacağını söylüyor. Marinanın tekrar doldurulacak olmasınıne mümkün bulmadığını tekrar ifade etmek istiyorum. Marinanın yıkılacağını kendisi direkt ifade etti zaten. Canlı yayında da bunlar kayıt altına alındı. Biz bu söylemlerin net duyabilmek adına İYİ Parti grubu olarak soru önergesi verdik ve bunların meclis kayıtlarına geçmesini sağladık" dedi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.