Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Atakum ilçesindeki eski Yalı Kafe'nin olduğu yere yapılması planlanan Millet Kıraathanesi-Kitap Kafe projelerine ait imar planının iptal edilmesine tepki gösterdi. Demir, iptal kararını veren hakimler için "HSK'ya başvuracağız" dedi.

MAHKEME YETKİSİNİ AŞTI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Yalı Kafe alanına yapılacak Millet Kıraathanesi'ne ait imar planının iptal edilmesi nedeniyle, dün olağanüstü toplantı yaptı. Olağanüstü toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, mahkeme kararına tepki göstererek, "Mahkeme yetkisini aşmıştır. HSK nezdinde mahkeme kararı ile ilgili girişimlerimizi yapacağız. Kararı doğru bulmuyoruz. Elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

MİLLET KIRAATHANESİ İFADESİ ÇIKARTILDI

Gerçekleşen olağanüstü toplantıda, Yalı Kafe alanına yapılacak Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe projelerinin nazım ve uygulama imar planı değişikliğinin, hukuk komisyonunda tekrar görüşülmesi için meclis oturumuna 10 dakika ara verildi. Ara sonrası yeniden meclis gündemine getirilen ve plandan sadece 'Millet Kıraathanesi' ifadesinin çıkartıldığı değişiklik, tartışmalara neden oldu. 

CHP-İYİ PARTİ RET VERDİ

Millet Kıraathanesi-Kitap Kafe projelerine ait imar planlarının, mahkemece iptal edilmesine ilişkin davayı açan, CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan ve Meclis üyesi Hasan İpek de, olağanüstü toplantıda yapılmak istenen plan değişikliğini eleştirdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz da plan değişikliğine ret oyu vereceklerini söyledi.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ

Tartışmaların ardından Yalı Kafe alanına yapılacak Millet Kıraathanesi-Kitap Kafe projeleri ile ilgili Hukuk Komisyonunun plan değişikliğine ilişkin aldığı karar oylamaya sunuldu. Oylamada, komisyonun kararı oy çokluğu ile kabul edildi. 

YENİDEN YARGIYA BAŞVURULACAK

Öte yandan karar sonrası CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, meclis üyeleri Hasan İpek ve Emre Taha Özyar, mahkeme kararı ile iptal edilen plan değişikliğinin, projeden sadece 'Millet Kıraathanesi' ifadesinin çıkartılarak, aynı şekilde yapılacak olmasını eleştirdi. CHP Grup Başkanvekili Tekcan, olağanüstü toplantıda alınan plan değişikliği kararına da itiraz edeceklerini, ardından ise tekrar yargıya başvuracaklarını dile getirdi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.