İnegöl Belediyesi öncülüğünde 10-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen 6. Tarım Fuarı’nı 16 bin 706 kişi ziyaret etti.

İTSO Başkanı Metin Anıl, MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman, ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik’in katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Fuarımızı 10-13 Eylül tarihleri arasında 13 bin 800 metrekare alana sahip olan Mer-Pa’da gerçekleştirdik. Fuarımızda zirai mekanizasyon, sera ve sera teknolojileri, tohum-fide ve fidan, bitki besleme ve koruma, hayvancılık, organik tarım, yaş meyve ve sebze, sulama sistemleri ve ekipmanları, süt- süt ürünleri ve teknolojileri ile hizmet ve lojistik alanında 101 firma ürünlerini sergiledi. Suudi Arabistan, Sudan ve Güney Afrika ülkelerinden yaş meyve sebze ticareti yapan ziyaretçilerimiz ile Türkiye’nin 32 değişik vilayetinden toplam 16 bin 706 misafirimiz fuarımızı ziyaret etti. Şunu da söylemek isterim ki fuarımızın albenisini artırmak için Modef Fuarcılık tarafından Marmara, Kuzey Ege ve İç Anadolu bölgesinin batısında yer alan il ve ilçelerin mahalli televizyon ve gazeteleri ile uydu üzerinden ulusal ve uluslararası yayın yapan tarımla alakalı televizyonlara verilen reklamlarla bir sinerji ortaya konulmaya çalışılmıştır. Ayrıca 16 il, ilçe ve İnegöl’e bağlı 19 kırsal mahalleden toplam 144 araç ile 4 gün boyunca fuarımıza ziyaretçi getirilmiştir. Fuarımızda üreticilerimizin bilinçli tarım yapmaları ve ürünlerini en iyi şekilde pazarlamaları için Tarım Ürünleri İhracatı Paneli de yaptık" diye bilgi verdi.

Aktaş, ayrıca ayçekirdeği, şeftali, elma, armut, çilek ile en iyi tarım ürünleri sergisi dalında dereceye giren muhtarlıklara ödüllerini verdiklerini sözlerine ekledi.