Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, bağımlılıkta mücadelede emniyet mensuplarının  çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini belirterek toplumda herkesin mücadele etmesi gerektiğini ifade etti. 

HEM SANAT HEM SPOR

İlkadım ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 'Dünya Uyuşturucu ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü' kapsamında  ortaklaşa  bir  AVM'de etkinlik düzenlendi. Etkinlikle hem Uyuşturucuyla Mücadele Uygulaması (UYUMA), En İyi Narkotik Polisi Anne projesi, madde bağımlılığı ile alakalı bilgilendirmeler yapılırken, yurtta kalan öğrencilerin yaptığı eserler sergilendi ve kurulan stantlarla çocuk ve gençler spor branşları ile tanıştı. 

PROJELER ÇOK ÖNEMLİ

Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, standı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve UYUMA  ve En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi'nin önemli olduğunu vurguladı. Urhal, bağımlılıkta mücadelenin sadece polisin yapabileceği bir mücadele olmadığını toplumsal bir mücadele olduğuna vurgu yaptı. Emniyet mensuplarının da suçu önleme noktasında hem çalışmalarını hem de bilgilendirme faaliyetlerini sürdüğünü dile getirdi. 

DESTEĞİMİZ TAM 

İl Sağlık Müdürü ve Yeşilay Samsun Şube Başkanı Dr. Muhammet Ali Oruç, gençlerin iyi alışkanlıklar kazanmasını önemsediklerini belirterek, "Bağımlılıkta mücadele çalışmaları kapsamında kişilere daha iyi alışkanlıklar kazandırmak, sanata ve spora yönlendirmek amacıyla etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinlikler aileler ve gençler bir fırsat.  Eğer boş zamanımız varsa bunu sanat ve spora ayıralım. Boş zamanımız yoksa da zaman oluşturalım. Kendimizi geliştirmek ve iyi alışkanlıklar edinebilmek için mücadele edelim. Biz her zaman yanlarındayız. Talepleri varsa da destek vermeye hazırız" dedi. 

HER AİLEDE BİR SPOR DALI

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da spor ve sanatın etkileyici ve önleyici bir unsur olduğunun altını çizerek şunları söyledi: "Spor ve sanat ne kadar aileye girerse gençlerin hem özgüvenleri artar hem de farklı noktalardan özgüven unsurları aramazlar. Bir yandan da  sporla beraber kendilerini geliştirirler. O yüzden spor ve sanat hem önleyici hem de yarınlara hazırlayıcı unsurdur. Her ailede muhakkak bir spor branşı yapılsın istiyoruz. "

Dilber BAHADIR, Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.