Mersin’in merkez Mezitli ilçesinin Hürriyet Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan ve geçimini sepetçilikle sağlayan vatandaşlar, Halk Günü’nde okula gitmeyen çocukları için Belediye Başkanı Neşet Tarhan’dan destek istedi. Çocukların okula gidebilmeleri için gerekli tüm adımları atacaklarını belirten Tarhan, “Okula gitmek isteyen çocukların tüm kırtasiye malzemesi ve kıyafet ihtiyacını karşılayacağız” dedi.

Mezitli Belediyesi’nin her Salı günü düzenlediği ‘halk Günü’, bu hafta Hürriyet Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Birim müdürleriyle birlikte vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Tarhan, okul çağındaki çocukların eğitim sorunuyla karşılaştı. Sepetçilikle geçimini sağlayan vatandaşlar, yol, kaldırım ve benzeri şikayetlerinin dışında okul çağındaki çocuklarını okula gönderemediklerinden yakındılar. Durumun acı verici olduğunu ifade eden Tarhan, konuyu toplantıda bulunan Cumhuriyet İlkokulu Müdürü ile görüştü.

“Belediye olarak gerekli tüm yaptırımları uygulayacağız”

Vatandaşlardan, çocukların okula gitmek istemediklerini ve bazı ailelerin çocuklarını neden okula göndermediklerini dinleyen Tarhan, Milli Eğitim Müdürlüğü’nü arayarak, çocukların ve ailelerin yaşadığı durumu anlattı. Mahalle sakinlerine çocuklarını okula göndermeleri konusunda çağrıda bulunan Tarhan, “Şimdiye kadar 300’ü aşkın Halk Günü etkinliği düzenledik, binlerce vatandaşımızın sorunlarını dinledik ve çözümü için gerekli adımları attık. Halk günlerimizde sadece belediyenin asli görevlerini yerine getirmedik. Kimi vatandaşımızın hastalığıyla ilgilendik, yanında olduk, kimi vatandaşımızın ise kişisel sorunlarını dinledik, manevi olarak destek çıktık ama böylesi bir durumla daha önce hiç karşılaşmamıştık. Bu bölgede yaşayan okul çağındaki çocuklarımız okula gitmiyorlar. Çocuklarımızın bu durumu gerçekten de içler acısıdır. Belediye olarak gerekli tüm yaptırımları uygulayacağız. Okula gitmek isteyen çocukların tüm kırtasiye malzemesi ve kıyafet ihtiyacını karşılayacağız” diye konuştu.

Bu konuda daha önce belediyenin bazı çalışmaları olduğunu ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını dile getiren Tarhan, “Çalışmalarımızda en önemli ve öncelik verdiğimiz projeler arasında eğitim bulunuyor. Hürriyet Mahallemizin kalkınması için bölgede bazı çalışmalar başlattık. Bölgede yaşayan çocukları okula teşvik etmek amacıyla Mezitli Soroptimist Kulübü ile ortaklaşa hayata geçirdiğimiz ‘Sepetten Okula’ projesini uyguladık. Kulüp üyeleri, evleri kapı kapı gezerek, çocuklara hediyeler dağıttılar, okula gitmeleri gerektiği konusunda eğitimler verdiler. Hedefimiz; bu bölgedeki çocuklara okulu sevdirmek ve eğitimlerine devam etmelerini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Tarhan, mahalle sakinlerine çocuklarını ısrarla okula göndermeleri konusunda da çağrıda bulundu.