Yenimahalle Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ümitköy Şubesi tarafından yaklaşık 7 yıl önce ilki Şentepe’de başlatılan Çağlayan Gençlik Projesi’nin ikincisi Karşıyaka’da başlıyor.

Eğitim projesi kapsamında Karşıyaka Semt Birimi’nde ÇYDD Ümitköy Şubesi yöneticileri ve Karşıyakalılarla bir araya gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ülkemizin aydınlık yarınları için soran, sorgulayan, çağdaş, eğitimli bireylere ihtiyacımız var. Sağlıklı toplum, sağlıklı eğitimden geçer. Bu nedenle bizim işimiz değil demiyoruz, Yenimahalle’deki tüm çocuklarımızın eğitimine destek oluyoruz” dedi.

Projeyi anlatan Başkan Yaşar, “ÇYDD ile 7 yıl önce başlattığımız eğitim projesi ile 500’e yakın ilk, orta ve lise düzeyinde çocuğumuza ulaştık. Şimdi de Karşıyaka Semt Birimimizde yalnızca 4’üncü sınıf öğrencileri için pilot bir uygulama yapıyoruz. Eğitimler 7 Ekim Cumartesi günü başlıyor. Karşıyaka pazar yeri ve sosyal tesislerimizin yapımını tamamladığımızda çok daha fazla öğrenci ile projemiz devam edecek. Ayrıca belediyemizin 6’ıncı, 7’inci ve 8’inci sınıflarda okuyan 600 öğrenci için ilkini Demetevler’de bulunan Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Uygun Gençlik ve Kültür Merkezi’nde 14 Ekim Cumartesi günü başlatacağı okula yardımcı kurslar da önümüzdeki aylarda üç merkezde daha faaliyete geçecek. Her çocuk eşit eğitim hakkına sahip olmalıdır. Fazladan bir çocuğumuza bile eğitim vermek bizi mutlu ediyor. Yenimahalleli tüm çocuklarımız okusun, iyi eğitim alsın istiyoruz” diye konuştu.

Karşıyaka bölgesinde maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarının eğitimlerine destek olmak, onların hayata farklı bir pencereden bakmalarını sağlamak amacıyla hayata geçen proje kapsamında 7 Ekim itibariyle tamamen gönüllü eğitmenler, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler gibi derslerde eğitimler verecek. Ayrıca çeşitli sosyal aktivitelere ve gezilere katılan çocukların ufukları açılacak. Dersler, Cumartesi günleri 10.30-13.30 saatleri arasında Karşıyaka Semt Birimi’nde gerçekleşecek.