Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) tarafından onursal üyelik belgesi ile onurlandırıldı.

Akçakale’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, 3’üncü gününde de yoğun bir katılımla gerçekleşti. Süleyman Şah İlkokulunda devam eden programın 3’üncü günü, ilahi konseri ile başladı. Şehitler için mevlit okunmasının ardından, 15 Temmuz gecesi milletin darbecilere karşı yazdığı büyük destanı anlatan konuşmalar yapıldı. Etkinlikte, MİDDER Akçakale İlçe Başkanı Fuat Gündoğan tarafından, Kaymakam Vekili Temel Ayca, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan,Cumhuriyet Başsavcısı Samet Can Acar ve Akçakale ilçe Emniyet müdürü Şahaser Alaca’ya, üzerinde, “15 Temmuz hain darbe girişimi ve vatanımızı işgale kalkışma gecesi göstermiş olduğunuz vatanperverlik ve kahramanca devlet adamlığı duruşunuzdan dolayı yüce Türk milleti adına şükranlarımızı sunarız” yazılı onursal üyelik belgesi verildi. Bu arada, programda vatandaşlar için 15 Temmuz Hatıra Defteri de oluşturuldu. Etkinliğe katılanlar, deftere 15 Temmuz ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı.

15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili sinevizyon gösterisinin sunulduğu program, şerbet ve zerde tatlısı ikramı ile sona erdi.