Tekirdağ'ın Saray ilçesinde selde mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giden asker ve polisleri taşıyan Zırhlı Personel Taşıyıcısı (ZPT) önceki gün Galata Deresi'nden geçerken akıntıya kapıldı. Araçta bulunanlardan 3'ü asker, 2'si polis, biri de sivil 6 kişi son anda kurtulurken aracı kullanan er Sefa Parhan (23) ise "Yüzme bilmiyorum" dedikten sonra sulara kapıldı.

TERHİSİNE 17 GÜN VARDI

 Olayın ardından bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Sualtı ekibi saatlerce Sefa'ya ulaşmaya çalıştı. Gece ara verilen arama çalışmaları dün sabahın ilk ışıklarıyla tekrar başladı. Önce Sefa'nın miğferi bulundu... Bir süre sonra da olay yerinden 800 metre uzakta bir ağaca takılmış halde cansız bedenine ulaşıldı. Talihsiz askerin naaşı, Cumhuriyet Başsavcısı'nın incelemelerinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Aslen Şanlıurfalı olan ve ailesiyle İzmir'de yaşayan Parhan'ın, terhisine ise 17 gün kaldığı ortaya çıktı. Ağabey Fehmi Parhan, kardeşi ile en son 2 gün önce telefonla görüştüğünü belirterek, "Vatan sağ olsun. Al bayrakla verdik, al bayrakla geri alıyoruz. Rabbimin izniyle başımızı yere indirmedi. Allah'ımıza şükrediyoruz. Milletimizin ve devletimizin başı sağ olsun. Herkesin duasını istiyoruz" dedi.
Şehit Parhan'ın naaşı, otopsinin ardından İstanbul'da Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin de katıldığı askeri törenin ardından ailesinin yaşadığı İzmir'in Çiğli ilçesine uğurlandı. Şehidin İzmir'de düzenlenecek askeri törenin ardından Kadifekale Şehitliği'ne defnedileceği öğrenildi..