Mersin’in Erdemli ilçesinde farklı okullarda eğitim gören 50 öğrenci, Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’ni ziyarek ederek, buradaki iş ve işlemler hakkında bilgi aldı.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) tarafından düzenlenen programda, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında desteklenen ve Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün proje yürütücüsü olduğu ’Doğayla Çepeçevre’ başlıklı proje doğrultusunda, ilkokul 4. sınıfta okuyan 25 farklı okuldan 50 öğrenciye Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi gezdirilerek buradaki iş ve işlemler hakkında bilgi verildi. Tesisin bütün ünitelerini gezen öğrencilerin sorularını yanıtlayan MESKİ yetkilileri, atıksu arıtımı, enerji üretimi, çamur bertarafı ve solar kurutma üniteleri ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Geziden oldukça memnun kalan öğrenciler, "Hazırladığımız proje doğrultusunda Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi hakkında bilgi sahibi olduk. Ayrıca tesisten elektrik üretimi ve diğer üniteler hakkında önemli bilgiler edindik. Tesislerin gezdirilmesi bizler için çok faydalı oldu" dediler.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Tesislerimizi yakından görmek ve incelemek isteyen öğrencilerimizin yoğun bir talebi bulunmaktadır. Öğrencilerimizin tesislerimizi ziyaret ederek bilgilenmeleri, çevre bilincinin geliştirilmesi yönünde de ayrı bir önem taşıyor. İnanıyoruz ki, sürdürülebilir kalkınma ancak bilimle çevresel duyarlılığın kesiştiği bir düşünce kararlılığı ile mümkün olmaktadır. Atıksu Arıtma Tesisi ve tesisin güzel kentimize sağladığı yararlar ile MESKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında genel bilgilerin aktarıldığı ve öğrencilerimizin sorularının cevaplandırıldığı bu tür gezileri programlı bir şekilde sürdüreceğiz" denildi.