Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin, Çiğli’de seçim çalışması yürüten aday adaylarıyla ilçe başkanlığında bir araya geldi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Çiğli Belediye Başkanlığına talip olan aday adaylarıyla ilçe binasına gelerek toplantı yaptı. Sahada çalışma yapan aday adaylarının taleplerini dinleyen ve karşılaştıkları şikayetleri öğrenen İl Başkanı Engin, ayrıca ilçe başkanı Nihat Gültekin’den de süreçle ilgili görüş aldığı da öğrenildi. Toplantıda İl Başkanı Ali Engin’in yanı sıra Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay, CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin ve aday adayları katıldı.

İlk gün Bayraklı, Konak ve Bornova ikinci gün ise Karabağlar, Buca ve Gaziemir ilçelerini ziyaret eden Engin’in bugünki ilk durağı Çiğli oldu. Engin, aday adaylarının karşılaştığı şikayetler ve talepleri rapor

haline getirip Genel Merkeze göndereceği de gelen bilgiler arasında yer aldı. Yaklaşık iki saat süren aday adayları toplantısı basına kapalı olarak yapıldı. CHP İzmir İl Başkanı toplantı öncesi basına açıklama yaparak süreç hakkında bilgi verdi. İl Başkanı Engin, “Bu toplantımızın amacı hem ilçelerimizi ziyaret edelim hem de arkadaşlarımızın görüşlerini alalım, Biz de kendi bilgilerimizi arkadaşlarımıza aktaralım istedik. Aday adayı arkadaşlarımızın iki aydır yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi alacağız hem de önerilerini eleştirilerini dinleyeceğiz. Bugüne kadar toplantı yaptığımız ilçeler gayet medeni CHP’ye ve İzmirliye yakışır bir tutum içerisinde centilmence parti ve parti görüşlerini öne çıkaran çalışmalar yaptılar. Süreç erken başladığı için başta duyulan yersiz kaygıların hiçbirinin olmadığını yerinde gördük. Bu modelin partimize büyük değer kattığını bu çabaların önemli olduğunu gördük. Herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Toplantıya aday adaylarından Ali Talak, Ali Rıza Koçer, Ayhan Güneş, Aziz Buğa, Behçet Köymen, Birol Soylu, Ester Bulut, Gürbüz Bal, Hasan Arslan, Mustafa Doğan, Semra Aksu, Şeref Bektaş, Umut Barış

Ballıkaya, Yekta Ünsal ve Veli Kasap katılırken, mazeret bildiren mevcut Belediye Başkanı Metin Solak, Ali Karayılan, Figen Erol ve henüz resmi başvurularını yapmayan Tülin Koç ve Yaşar Gül katılmadı.