Diyarbakır’ın Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, ilçede yapılan değişik etkiliklere de katılarak manevi değeri yüksek günlerde halkla beraber olmaya devam ediyor.

Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Muharrem’in 10’uncu günü aşure etkinlikleri kapsamında Türkmenhacı Mahallesi’ndeki cem evini ziyaret ederek aşure günü dolaysıyla verilen yemeğe katıldı. Aşure programında konuşan Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Muharrem ayının önemini, Ehlibeyt sevgisini ve bir daha Kerbela gibi olayların yaşanmaması için birlik, beraberlik içinde olunması gerektiğini vurgulayarak, “Her yıl Muharrem’in 10’uncu günü geldiğinde kalbinde Kerbela’nın hüznü ve Ehlibeyt’in muhabbetini taşıyan her kardeşimizi bir acı, bir hüzün ve bir keder kaplar. Dünyanın dört bir yanında, mezhebi, meşrebi, ırkı, rengi, coğrafyası ne olursa olsun müminlerin ortak hüznü ve kederidir. Kerbela’da acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve arkadaşları, bu hadisedeki asil duruşu ve haksızlıklar karşısındaki onurlu mücadelesi ile bütün müminlerin gönüllerinde taht kurmuş, ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler ise Müslümanların ortak vicdanında mahkum olmuştur” dedi.

Belediye başkanını aralarında görmekten son derece mutlu olduklarını dile getiren cem evi dedesi Hasan Dede, “Programa katılmalarından ve ziyaretlerinden dolayı Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç ve beraberindekilere teşekkür ederim” diye konuştu.

Başkan Gülenç, yapımı devam eden otogar inşaatı inceledi

Öte yandan Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Meclis Üyesi Mahmut Vural ile birlikte Bismil’de yapımına devam edilen yeni otogarın inşaat alanına giderek yerinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında detaylı bilgiler aldı.

Başkan Gülenç, konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamasında; “Yeni Bismil otogarı inşaatında yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Büyük bir itina ve hassasiyet ile konuyu yakından takip edip, yapılan çalışmaların gidişatı hakkında yetkililerden detaylı bilgiler alıyoruz. Bismil Batman karayolu üzerindeki sanayi mevkiinde 40 bin metrekare arsa alanı üzerine yapılacaktır. Görev süremiz içinde bizlere inanıp güvenen tüm vatandaşlarımızın gurur duyacağı bir hizmet anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Yeni otogarımızı en kısa sürede bitireceğiz ve otogarımız tamamlanıp hizmet vermeye başladığında da tüm Bismillilerin gurur duyacağı bir otogara sahip olacağız” ifadelerini kullandı.