Her yıl gelenek olarak cuma günleri açılan ve iki hafta sonunu da kapsayacak şekilde planlanan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da içine alacak şekilde 29 Ağustos Perşembe günü açılacak. Bu sebeple önceki yıllara göre bir gün daha fazla olacak. 82. İEF, 29 Ağustos–8 Eylül 2013 arasında 11 gün sürecek. Önceki yıllardan farklı olarak, sadece uluslararası katılım holü 29 Ağustos–2 Eylül arasında beş gün açık kalacak.

Resmî açılış töreni, 29 Ağustos Perşembe günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda, saat 18.30’da yapılacak. Bu yılın partner ülkesi Sri Lanka ve onur konuğu il Sinop'un açılışa özel gösterileri fuara renk katacak. 82 İEF’nin teması ise “Sağlık” olarak belirlendi. İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “İEF'yi bu yıl 82. kez açmanın hazırlığı ve gururu içindeyiz. Ticari yönü daha güçlü, eğlence yönü daha kaliteli, kültür sanat boyutu daha doyurucu ve her yönüyle daha zengin bir İEF için çaba harcıyor ve fuarımızı başarıyla geleceğe taşımayı hedefliyoruz. İzmirlileri ve herkesi fuara bekliyoruz.” dedi.

Bir genel ticaret fuarı niteliği taşıyan ve Türkiye’nin ilk fuar organizasyonu olan İEF'ye, her yıl yaklaşık 20 farklı ürün grubunda, yerli ve yabancı bini aşkın firma ve 60’a yakın ülke katılıyor.