Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Hanak Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Vali Azizoğlu, “Hanak gibi memleketini, milletini seven insanlara hizmet etmekten onur duyuyorum” dedi.

Hanak Kaymakamlığı tarafından Kaymakamlık binasının onarılarak iyileştirilmesi nedeniyle bina önünde açılış töreni düzenlendi. Halk Eğitim Müdürlüğü oyun ekibin gösteriler yaptığı açılışa Vali Azizoğlu'nun yanı sıra Hanak Belediye Başkanı Taşdemir Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Adalet Komisyonu Başkanı Ogün Ahmet Tepe, İl Jandarma Alay Komutanı Şefaattin Serten, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Hanak, Damal, Posof ve Çıldır Kaymakamları ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Onarım çalışması yapılan Kaymakamlık hizmet binası konferans ve okuma salonu ile gençlik merkezinin toplu açılışını yapan Vali Azizoğlu, Hanak ilçesini, zeki ve çalışkan insanların yaşadığı bir ilçe olarak nitelendirdi.

HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM

Hanak gibi, memleketini ve milletini seven bir halka hizmet etmekten onur duyuyorum diyen Vali Azizoğlu şunları söyledi; “Hanak, zeki ve çalışkan insanların yaşadığı bir şehirdir. Bu sebeple Hanak’tan çok şeyler bekliyoruz. Hanak’lı öğrencilerimizden, talebelerimizden çok şey bekliyoruz. Geçtiğimiz eğitim döneminde Hanak Çok Programlı Lisesi birinci oldu. İstiyoruz ki Hanakımız da ki bütün öğrencilerimiz üniversite sınavlarında hep dereceye girsinler. Bu konuda Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve bütün birimlerimiz öğrencilerimizin yetişmesi hususunda ellerinden gelen bütün gayreti ve çabayı gösteriyorlar. Anne babaları olarak sizlerden sadece o çaba ve desteğe bir miktar destek olmanızı, ilgi göstermenizi bekliyoruz. Göreceksiniz Hanak’ın çehresi çok kısa zaman içerisinde değişecektir. Yapılan hizmetler saymakla bitmiyor ama yıllardan beri Hanak’ın önemli bir kuruluşu vardı. Hanak Ardahan arasında ki yol meselesi. Onu bu sene karayolları yol ağına aldırdık. 2014 yılı itibariyle de yol yeniden genişletilip asfaltlanacak. Böylece Hanak Ardahan arası eski bildiğiniz yol, çok hızlı ve kısa bir zamanda ulaşıma açılmış olacak. Aynı zamanda 4 tane köyümüz mahalle olmuştu, bunlara belediye bütçesinden hizmet götürmek zor oluyordu, o köylerimizi yeniden mahalle olmaktan çıkarıp, köy haline getirdik ve özel idare olarak hizmet vermeye başladık. Baharla birlikte o köylerimizin hem su hem de yol hizmetlerini tamamlamış olacağız böylelikle o köylülerimizi de rahatlatmış olacağız. Kısacası Hanak ve Hanak’lı her türlü hizmete layıktır ve bu binalar sizlere daha iyi hizmet edilmesi için yapılıyor. Ben Hanak gibi temiz, memleketini, milletini seven insanlara hizmet etmekten onur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak açılışlar gerçekleştirildi. Açılışı yapılan binaları gezen Vali Azizoğlu, yapılan hizmetlerin sevindirici olduğunu belirtti. Vali Azizoğlu daha sonra ilçe merkezinden ayrılarak Hanak sınırlarında ki BOTAŞ’a bir ziyaret gerçekleştirdi.