İSTANBUL (AA) - Üniversite öğrencilerinin, diyabetli hastaların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak buluşları, Sanofi ve Türkiye Diyabet Vakfı iş birliğiyle düzenlenen "Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın" projesi kapsamında mücadele edecek.

Sanofi açıklamasına göre, sağlık alanındaki global tecrübesini Türkiye'ye taşıyan şirket, 90 yılı aşkın süredir insülin üretim deneyimi ve bilgi birikimi ile diyabet alanında Ar-Ge'ye önemli yatırımlar yapıyor.

Yeni ve etkili tedavi yöntemlerinin yanı sıra kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle de diyabet konusunda farkındalık yaratan çalışmalara imza atan Sanofi, bu çalışmalardan biri olan Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın ile diyabetli hastaların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak çözümler üretiyor.

Bugüne kadar toplam 174 bin öğrenciye ulaşan Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın projesinde 652 proje başvurusu alınırken, diyabet farkındalığında yüzde 17 artış gerçekleşmesi sağlandı. 2014'ten bu yana devam eden proje kapsamında bu yıl; İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi ve Edirne Trakya Üniversitesi ziyaret edildi.

Diyabetli hastaların ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri üreten ve üniversite öğrencilerini bu sürece dahil eden Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın proje yarışmasına bu sene Türkiye'nin farklı üniversite ve fakültelerinden toplam 152 başvuru yapıldı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve bugüne kadar yaklaşık 30 milyon kişiye ulaşan projede finale kalan 12 yarışmacı belirlendi. Projelerin değerlendirmesi 10 Ekim Salı günü jüri üyeleri tarafından yapılacak. 4 yıldır devam eden projede 2014 yılında 6, 2015 ve 2016 yıllarında 5 kişi ödül almaya hak kazandı. Bu seneki kazananlar 14 Kasım Dünya Diyabet Günü haftasında düzenlenecek ödül töreniyle açıklanacak.

Yarışma sonunda Ürün, Servis ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kategorisi birincilerine büyük ödül olan 10 bin TL'nin yanı sıra Sanofi'de staj fırsatı sunulacak.