Ege Üniversite Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 3. İntörn Hekimlik Kongresi başladı.

Türkiye’de ilk kez Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından başlatılan “3. İntörn Hekimlik Kongresi: Olgu Örnekleriyle Tanı ve Tedavi Yaklaşımı” konulu etkinliğe, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün, Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel, Prof. Dr. Sarenur Gökben akademisyenler, Ege Üniversitesi Tıp fakültesi son sınıf öğrencilerinin yanı sıra Ankara, Eskişehir, Manisa, Mersin, Muğla ve Tokat tıp fakültelerinden intörn hekimler katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Birkaç ay sonra mezun olup halkımıza hizmet etmeye başlayacaksınız. Doktorluk mesleğini icra edeceksiniz. Birçok zorlukla karşılaşacağınızı biliyorum. Sizlerden isteğim, toplumu tanımaya çalışın, toplumun sorunlarına duyarlılık gösterin. Hastalarınızla empati kurun. Hekimlik kutsal bir meslektir. Hasta-hekim arasındaki o kutsal iletişimi her şartta koruyun. Yasalar yönetmelikler önemlidir, onlara uyun. Ama asıl vicdanınızın sesini dinleyin. Hekimlik evrensel bir meslektir. Hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit adil ve hakkaniyetli davranın. Kendinizi sürekli geliştirin, güncel tedavi yöntemlerini takip edin. Hastalarınızı muayene ederken bedenleri kadar onların kalplerine de dokunun. Her şeyden önemlisi iyi insan olun, çünkü iyi hekim olmanın yolu iyi insan olmaktan geçer. Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ sözüne layık olmaya çalışın. Her zaman milletimizin yanında, milletimize uzanan el olun” dedi.

İntörn Hekimlik Kongresi’nin Türkiye’de ilk kez EÜ Tıp Fakültesi tarafından düzenlenmeye başlandığını söyleyen Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Birçok konuda öncü olan fakültemiz bu konuda da bir ilki başlatarak diğer tıp fakültelerine örnek oldu. Türkiye’de benzeri olmayan nitelikte bu kongre. Mezun olmadan önce vakalara nasıl bakabileceğinizi gösterecek oturumlar düzenlenecek. Böylece mesleğe uyum süreciniz daha verimli olacak. Çünkü mesleğimiz usa çırak ilişkisini ön planda olduğu bir meslek” dedi.

Kongrenin içeriği ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Sarenur Gökben ise , “Kongremiz, interaktif oturumlar şeklinde planlandı. Kongrede, birinci basamak sağlık kuruluşlarında sık görülen hastalıklara ait olgular, intörn hekimler tarafından sunulacak. Genç hekimlerimiz; iç hastalıklardan solunum yolu hastalıklarına, kardiyolojiden genel cerrahiye, çocuk sağlığı ve hastalıklarından enfeksiyon hastalıklarına çeşitli konularda bilgiler paylaşacaklar. Konunun uzmanı öğretim üyeleri tedaviye yaklaşımlarını ve reçete örneklerini aktaracaklar” diye konuştu.