Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan Samsunlular, "Paralı askerlik hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna cevap verdi. 


İşte aldığımız yanıtlar:

İŞSİZLİK AZALACAK
Kazım ÇÜRÜKOĞLU: Paralı askerilik sistemiyle birlikte süre 6 aya düşürüldü. Ekonomi açısından maddi bir gelir kaynağı olacak diye düşünüyorum. Böylece işsiz gençler olmayacak.  Kimse iş bulamadığı için de yakınmak zorunda kalmayacak. 

ÇOK GÜZEL 
Mustafa KAN: Hem askerliğini yapıyor hem de maaş alıyor. Yeni sistem hep bu şekilde olup devam ederse bence çok güzel olur. Dolayısıyla ben paralı askerliği olumlu değerlendiriyorum. 

DESTEKLİYORUM 
Murat TÜRKOĞLU: Vatana millete hayırlı olsun. Doğru bir karar olduğunu düşünüyorum ve destekliyorum. Çünkü gereğinden fazla maliyet var.  Böylece biraz daha olsa  ekonomik durumlar rahatlamış olacak.  Yeter ki birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. 

GELİR KAYNAĞI
Dursun ÇELİK: Paralı askerlik yapılabilir. Hem de bu süreçte vatandaşa maddi gelir kaynağı sağlanmış olur.  Bu bu yeni sistemi değerlendiriyor ve sonuna kadar destekliyorum. 

KATKISI OLACAK 
Mehmet AK: Yeni sisteme destek veriyorum. Hem askerlik yapacak hem de devlete katkısı olacak., Güzel bir sistem. İnşallah ülke ekonomisi de rahat nefes alır. 

HAYIRLISI OLSUN 
Meliha ZOROĞLU: Askerlikte maaş almanın hem kişiye hem de ülke ekonomisine katkısı olur. Bizim bazı akrabalarımız askere gittiklerinde kalıp uzman çavuş oluyorlar. Vatanımız için hayırlısı neyse o olsun inşallah. 

YERİNDE BİR UYGULAMA 
Ömer Furkan ÖNDER: Yerinde bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Çünkü askere giden ağabeylerimiz 'aklınız varsa askerlik yapmayın' diyor. Bir zaman sonrası angarya olduğu düşünülüyor. Dolayısıyla paralı askerlik olması daha iyi olur. 

MANTIKLI VE GÜZEL 
Ahmet TÜRK:  Özellikle maddi kaynağa ihtiyacı olan bireyler için önemli bir kaynak olmuş olacak.  Böylece ihtiyacı olanlar faydalanabilecek. Gayet yerinde ve mantıklı bir uygulama. Destekliyorum.

İŞSİZLİK VAR 
Hamdi KOZİ: Her Türk gencinin askerlik görevini ücretsiz olarak yapması gerekiyor. Zorunlu süreyi yaptıktan sonra ki süreçte tercih meselesi haline gelir. İsteğe bağlı olan paralı askerlik yapabilir. Türkiye'de bir işsizlik gerçeği var. Dolayısıyla insanlar iş arayışında oldukları için askerlik görevini para karşılığında yapmak zorunda kalıyor. Şartların eşitliği sağlanırsa olumlu bakarım. 

BEN OLSAM YAPMAM 
Hakan KIR: Para için vatan görevini yapmayı doğru değerlendirmiyorum. Ben olsam yapmam. Çünkü vatan borcu ödeniyor. Paralı görev yapılmaması gerekir. Çünkü bu bizim görevimiz. Parayla satılmaz,  parayla vatan borcu ödenmez. 

VERİMLİ OLACAK
Tunahan ÇAKIR: Paralı askerlik bazı ülkelerde çok yaygın. Türkiye'de de bu durum verimli olabilir. Bedelli askerliğe bakış açım olumsuz ama paralı askerlik isteğe bağlı olumlu bir uygulama olur. 

Hande ONAT,  Uğur ATICI