Muş’un Bulanık Belediyesi’nin açmış oldukları yaz spor kurslarına kayıt yapan genç sporculara forma dağıtıldı.

Bulanık Belediyesi tarafından açılan yaz spor kurslarına kayıt yapan genç sporculara kapalı spor salonunda forma dağıtıldı. Forma dağıtımına katılan Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hacı Arslan Uzan, “Yaz sezonunda açmış olduğumuz spor kurslarında voleybol, basketbol, atletizm, masa tenisi gibi spor faaliyetleri yer alıyor. 05-18 yaş gurubu arasında bütün öğrencilere açık olan kursa ilçe gençleri büyük bir ilgi gösterdi” dedi.

Öğrencileri spora teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen kursların ilçe gençlerine faydalı olduğunun altını çizen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tekin Erdoğan, Bulanık Belediyesi adına yaz spor kursları açtıklarını, amaçlarının genç sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. Kaymakam Hacı Arslan Uzan‘ın daha önce vermiş olduğu sözler olduğunu belirten Erdoğan, “Öğrencilerin gezilere gönderilmesi, durumu kötü olan ve beden eğitimi bölümü kazanan üniversite öğrencilerimize maddi olarak para desteğinde bulundu. Bu dağıtılan formalar o sözlerden bir tanesiydi yerine getirildi. Sağ olsun kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Forma sevincini yaşayan Gazi Ortaokulu öğrencisi atlet Sultan Gök, yaz tatili boyunca atletizm alanında kendini geliştirmeye çalıştığını belirterek, formaları almanın sevincini yaşadığını söyledi. Bu organizeyi sağlayan İlçe Kaymakamı ve Bulanık Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan’a teşekkür etti. Gazi Ortaokulu ve Vali Selahattin Hatipoğlu Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinden oluşan bayan voleybol takımı da memnuniyetlerini dile getirerek forma sevinci yaşadıklarını belirttiler.

Forma dağıtımından sonra genç sporcular ilçe kaymakamını ayakta alkışlayarak oyuncaklarda eğlendiler.