Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, il genelinde bulunan sanayi tesislerinin, büyük bir istihdam alanı oluşturduğunu açıkladı.

'SANAYİCİMİZ ÜRETİYOR'

Samsun'da sanayicilerin yaptıkları yatırımlarla, işsizlik sorununa ilaç olduklarını kaydeden Murzioğlu, "Çarklar dönüyor, sanayicimiz üretiyor, Samsun ekonomik ve sosyal yönden büyüyor" dedi.

POTANSİYEL YÜKSELİYOR

Samsun'un işsizlik oranının Türkiye ortalamasından daha iyi durumda olduğunu ifade eden STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğu, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada 

"Samsun genelinde bulunan sanayi bölgeleri ciddi bir istihdam oluşturuyor. Mevcut yatırımların yanı sıra organize sanayi bölgelerimizde yapılacak yeni yatırımlarda bu istihdam sahasının daha da büyümesine neden olacak. Sanayicilerimiz bir yandan Samsun'un istihdam sorununa ilaç olurken, bir yandan da kentimizin ihracat potansiyelini yükseltiyor" diye konuştu.

 

'CİDDİ ÇALIŞMALAR VAR'

"Samsun'un 2022 yılının ilk üç ayında ihracat rakamı bir önceki yıla göre yüzde 18.4 oranında artış gösterdi" diyen Murzioğlu sözlerine şunları ekledi: 

"İhracat rakamlarımız artıyor, Samsun ekonomik ve sosyal anlamda büyüyor. Yeni iş sahalarının açılması ve yeni yatırımlar yapılması ile ilgili de devam eden ciddi çalışmalar var. Bununla birlikte temelleri atılan yatırımlarda, hizmete girdiğinde istihdam konusunda sanayicilerimiz Samsun'un gelişimine büyük bir katkı sağlamış olacak."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.