Beylikdüzü’ne hayat katan 4’üncü Uluslararası Heykel Sempozyumu sonlandı. 22 gün boyunca mermer sütunları sanat eserine dönüştüren yerli ve yabancı taş ustalarının eserleri Yaşam Vadisi’nde görücüye çıktı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Yıllar geçtikçe, Beylikdüzü’nde değerini daha fazla bulacak” dediği eserler bundan sonra Beylikdüzü’nü renklendirecek.

Beylikdüzü’nde 22 gün boyunca emek ve alın teri ile taşları şekillendiren ustaların eseri Yaşam Vadisi’nde görücüye çıktı. Bu yıl 4.’sü düzenlenen Uluslararası Beylikdüzü Heykel Sempozyumu Yaşam Vadisi sahnesinde gerçekleşen törenle son buldu. Heykel sanatına hak ettiği değeri veren Beylikdüzü’ne eserlerini emanet eden 2’si Türk, 4’ü yabancı toplam 6 heykeltıraş, 4 asistan ve Küratör Ayla Turan’a plaket ve hediyelerini Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu takdim etti. Öncesinde Trio dinletisinin de gerçekleştiği törene, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.

“Sanata verdiğimiz değerle Cumhuriyet’e layık olabiliriz”

“Sanatın her alanında var olmak istiyoruz” diyerek sözlerine başlayan Ekrem İmamoğlu “Beylikdüzü’nün bugün sanat için attığı bu adımlar ileride daha büyük karşılıklar alacak. Amacımız sağlıklı, moralli ve üretken nesiller yetişmesi. Bu nedenle biz Beylikdüzü’nde sanata dair çok daha iddialı işler yapacağız. Cumhuriyet’e layık bireyler oluşumuzu en iyi ifade ettiğimiz anlar sanatla buluştuğumuz anlar. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın hemen öncesinde gerçekleşen bu güzel buluşma çok anlamlı oldu” dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tören sonrası mermer sütunları şekillendirerek Beylikdüzü’ne emanet eden Hindistan’dan Bhupesh Kavadia, İtalya’dan Francesco Mazzotta, Hollanda’dan Jerome Symons, Japonya’dan Sequoyah Aono, Türkiye’den Eda Taşlı ve Ümit Turgay Durgun’un “Ay, Gölge, Taşın Nefesi, Mutlu istiridye, Oto-Portre, Anka” isimli eserlerini sanatçı ve vatandaşlarla birlikte inceledi.