Samsun'da Zeytinlik Mahallesi Muhtarı Aydın Kaya, hizmet alamadıkları gerekçesi ile İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı CİMER'e şikayet ederken, mahalle sakinleri ise "Oy verdik pişman olduk" dedi.

OY VERDİK PİŞMANIZ

Mahalle muhtarı Aydın Kaya, Demirtaş'ı CİMER'e şikayet ettiğini açıklarken, "Birileri kendisine her şeyi güllük gülistanlık gösteriyor. Ama ben mahalle muhtarı olarak kral çıplak diyorum. Biz ona oy verdik ama şimdi pişmanız. Üç senedir hizmet yok. Üzülerek ifade ediyorum, hizmet alamadığımız için Necattin Demirtaş'ı CİMER'e şikayet ettim. Telefon açıyorum telefona bakmıyor, mesaj atıyorum cevap vermiyor. Biz sadece mahalleye hizmet istiyoruz. Bütün sokaklarımızda, kaldırımlarda sorunlar var. Sokaklar asfalt bekliyor. Temizlik konusunda vatandaş müzdarip. Üç senedir hizmet bekliyoruz" diye konuştu. 

Mahalle sakinleri de sokaklarının pislik, toz, toprak içinde olduğunu öne sürerek,  belediyeyi eleştirdi. Samsun Medya Grubu'na açıklama yapan Zeytinlik Mahallesi sakinleri şöyle konuştu:

'HİZMET BEKLİYORUZ'

Serpil AKYOL: Üç ay önce sokağımızda gider borusu patladı. Burayı gelip kazdılar üzerini kumla kapattılar. Şu an sokağımızda her toz, toprak, çamur. Bu toz toprağın içinde çocuklar oynuyor. Yaz günü pencere açamıyoruz. Belediyeden hizmet bekliyoruz.

'HER YER PİSLİK İÇİNDE'

Ahmet ESEN: Sokağımız çöp dolu, bakım yok, hizmet yok. Her taraf pislik içinde. Yol kazılıyor öylece bırakılıyor. Üç-dört aydır çoluk çocuk kumun içinde oynuyor. Belediye hizmet yapmıyor.

'BAKIM YAPILMIYOR'

Seher AKOĞLU: Ne ilaçlama, ne yıkama, ne bakım var. Çöp mahallesi haline geldik. Artık şaşırdık. Sinekler, sivrisinekler gece uyutmuyor. İlaçlama yapılmıyor. 

'TEMİZLİK YAPAN YOK'

Satı COŞKUN: Temizlik yapan yok, pisliğin içindeyiz. Sokağımızda bir senedir temizlik görmedim.

'DURMAK İSTEMİYORUM'

Özgür ARSLAN: 32 senedir bu mahallede yaşıyorum. Necattin Demirtaş geleli benim bu mahallede durasım yok. Hizmet yok. Çöpler duruyor, yaz geldi ilaçlama yok. Zeytinlik Parkı çok bakımsız. 

'YOLUMUZU YAPTIRAMADIK'

Davut KOÇ: Bir yıldır yolumuzun yapılmasını bekliyoruz ama yapan yok. Oyumuzu da verdiğimiz halde İlkadım Belediyesi sınıfta kaldı. Müracaat etmemize rağmen, yolumuzu yaptıramadık.

'PİŞMAN OLDUK'

Zeki ALKIŞ: İlkadım'a taşınan arkadaşım pişman oldu. İlkadım tozun toprağın içinde. Ne anlatalım anlatacak bir şey bulamıyoruz. Seçimde oy verdik, ama pişman olduk.

'YOLUMUZ BOZUK'

Sevim DEMİR: Mahallemize gelip hizmet çadırı kurdular ama bir senedir yolumuz bozuk, yapılmadı. Hizmet bekliyoruz. Belediyeden hiç bir hizmet göremiyoruz."

Haydar ÖZTÜRK