Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Haberimiz Olsun” projesi kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin hazırlayıp sunduğu programda eğitim sistemi, yeni müfredat ve YKS sürecine ilişkin soruları yanıtladı.
YKS’DE DEĞİŞECEK TEK ŞEY MÜFREDAT
Öğrencilerin “Gelecek yıl bizi nasıl bir YKS bekliyor?” sorusuna yanıt veren Tekin, sınav sistemiyle ilgili değişiklik iddialarına açıklık getirdi.
Bu yıl 12. sınıfta bulunan öğrenciler açısından sınav sorularında herhangi bir değişiklik olmayacağını belirten Tekin, yeni müfredata göre eğitim alan öğrencilerin sınavında ise kendi ders içeriklerinden soru sorulacağını ifade etti.
Tekin, sınavın sisteminin ve uygulanış şeklinin aynı kalacağını vurguladı.
“BAŞKA HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMİYOR”
Yeni müfredatla eğitim gören öğrencilerin YKS’ye geçişinde yalnızca soru kapsamının farklılaşacağını belirten Tekin, öğrencilerin kendi müfredatlarına göre hazırlanacağını söyledi.
Bakan Tekin, MEBİ ve EBA’da hem üniversite hem de liselere geçiş sınavlarına yönelik yeterli hazırlık materyalinin bulunduğunu belirtti.
TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİNE VURGU
Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin öğrencilerin yalnızca bilgiyi ezberlemesini değil, öğrendiklerini günlük yaşamda kullanabilmesini hedeflediğini ifade etti.
Yeni müfredatın ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda, ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda, liselerde ise 9, 10 ve 11. sınıflarda uygulandığını belirten Tekin, modelin kademeli şekilde devam ettiğini söyledi.
EĞİTİMDE “OYUN” DÖNEMİ
Bakan Tekin, yeni eğitim öğretim yılında çocuk oyunlarının da eğitim sürecinin daha fazla parçası haline getirileceğini belirtti.
Bu kapsamda oyunların hem dijital bağımlılık ve obeziteyle mücadelede hem de yardımlaşma ve dayanışma gibi değerlerin aktarılmasında kullanılmasının hedeflendiğini ifade etti.
SINAV SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK YOK
Bakan Tekin’in açıklamasına göre YKS’de sınav sistemi, soru yöntemi ve uygulama biçimi değişmeyecek. Yeni müfredatla eğitim alan öğrenciler için temel fark, soruların kendi ders içeriklerinden hazırlanması olacak.





