'KONUK ETMEKTEN DOLAYI MUTLUYUZ'

Türkiye Futsal U19 Milli Takımı, hazırlık kampını Samsun'da gerçekleştiriyor. Atatürk Spor Salonu'nda çalışmalarını sürdüren milli takım Samsun Medya Grubuna yaptığı özel açıklamalarda hedeflerinin Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi. Samsun'da milli takımı ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, "Futsal Milli Takımımı Samsun'da ağırlamak bizim için çok keyif verici bir şey. Burada da çok güzel bir kamp süreci geçiriyorlar. Bizde elimizden geldiğince Samsun'un misafirperverliğini onlara göstermeye çalışıyoruz. Onlarda çok memnun. Özellikle mart ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesi burada geçirecekleri hazırlık kampı bizi de mutlu ediyor. Artık futsal olarak iyi bir yere geldik. İnşallah, U 19 Takımımızda iyi yerlere gelecektir" diye konuştu. 

2004 YAŞ GRUBU İLE İLK KAMP

Hazırlık kampına iyi bir şekilde devam ettiklerine değinen Türkiye Futsal A ve U 19 Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Murat Kaya, "Samsun'un Türkiye için ayrı bir yeri var ve sevdiğimiz bir şehir. Sağ olsun müdürümüz İbrahim Güven ev sahipliği konusunda bizi çok güzel ağırlıyor. Burada olmaktan mutluyuz. 2023 Mart ayında Avrupa Şampiyonası Elit Tur oynayacağız.  Maçlarımızı İtalya'da oynayacağız. İtalya, Çekya ve dördüncü eleme turunda torbadan gelecek takımları bekliyoruz. Bunun öncesinde Samsun'daki hazırlık maçlarımız ardından, Hırvatistan'da özel turnuvamız var. Bizim aslında 2004 yaş grubu ile ilk kampımız. Çocuklar ilk defa oynayacak. Herhangi bir sakatlığımız yok. U 19 Milli Takımımız şu an da Avrupa'da 11'inci sırada. Daha önce iki kere eleme oynadık. İkisinde de grup ikincisi olarak kıl payı kaçırdık. Hedefimiz, inşallah bu sene birinci olarak, 2023'te Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etmek" dedi. 

EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORLAR 

Takım olarak iyi anlaştıklarını vurgulayan kaptan Koraycan Akbaş, "Samsun'a geleli 1 hafta oldu. İyi bir şekilde hazırlıklarımız sürüyor. Yeni kurulmuş bir takım. Yavaş yavaş birbirimizi tanıyoruz. Giderek daha da iyi olacağız. Takım olarak çok iyiyiz. Hedefimiz İtalya'da en iyi şekilde ülkemizi temsil edip, elimizden geldiğince güzel maçlar çıkartmak istiyoruz. Hocamız da çok başarılı bir hoca. Çok iyi çalışıyoruz. Hayırlısı olur inşallah" derken, Takımın Kalecisi Sacit Eren Nasuh ise, şunları söyledi: "Bu sene U 19 Takımımız yeni kuruldu. Farklı kulüpten arkadaşlarımız var. Takım olarak iyi bir şekilde devam ediyoruz. Milli sporcu olarak, tabi ki ülkemi Avrupa da en iyi şekilde temsil etmek. Şu an U 19 Futsal Milli Takımı'ndayım. İnşallah A Milli Takımı'nda da devamlı bir şekilde forma giymeyi isterim"

Haber Kaynak: Esra VURAL - Özel HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.