İranlı gazeteci ve kadın hakları aktivisti Masih Alinejad, İran'da devam eden protestolarla ilgili  “Ahlak polisi Mahsa Amini'yi başörtüsünü düzgün takmadığı için öldürdü. Buna karşılık İranlı kadınlar başörtülerini düzgün bir şekilde kaldırıyorlar. Bizim için ölmedi. Cinsiyet ayrımcılığına karşı direnişin sembolü haline geliyor.”  paylaşımı yaptı. Son dönemde sadece İran’ın değil tüm dünyanın gündeminde. İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini adlı genç kadının türban kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisince gözaltına alındı.  Genç kadının gözaltına alındıktan iki saat sonra komaya girdiği ve kaldırıldığı hastanede öldüğü ortaya çıktı. 
İran sokakları kadınların protestolarına, itirazlarına alışkın olsa da Mahsa Amini’nin öldürülmesiyle başlayan direnişler, bugüne kadar yaşananlardan daha farklı ve daha sert. Kadınlar direnişi büyük bir ateşin etrafında dans ederek başörtülerini yakarak sürdürüyor.
Ancak bu yaşananlar başörtü protestolarının da ötesine geçiyor. Başkent Tahran’da binlerce insan sloganlarla yürüdü.  Mahsa’nın adı tüm dünyada yankılanıyor. Kadınlar büyük bir cesaretle sokaklarda olmayı sürdürüyor. Bu durum sadece “başörtü” isyanı değil kadın haklarını tanımayan baskıcı- faşist rejime meydan okuyanların 43 yıldır süren dinci ve kadın düşmanı politikaların sonucudur. Bu büyüyen isyan, kadınların yaşamlarına müdahale eden erkek egemen sisteme ve kadın düşmanı rejime karşı mücadelenin sembol bulmuş halidir. 
Kadınlar üzerinde kurulmaya çalışılan bu baskı politikalarına karşı yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Toplumsal cinsiyet rollerinin yarattığı ayrımcılığı, şiddeti, cinayetleri ve yönetim biçimlerini asla kabul etmeyeceğiz. İran’da, Türkiye’de ve tüm dünyada…