Millet Partisi Samsun İl Başkanı Rıfat Yılmaz, son dönemde artan şiddet olayları ve bireysel silahlanma konusunda açıklamalarda bulundu. Toplum güvenliğinin tehdit altında olduğunu savunan Yılmaz, sevgi, saygı ve toplumsal barış kültürünün güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, yetkililerin acil adımlar atması çağrısında bulundu.
ŞİDDET OLAYLARINA DİKKAT ÇEKTİ
Tarsus ve Çorlu’da emniyet mensuplarının şehit olmasıyla ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan acı olayları hatırlatan Yılmaz, toplum güvenliğinin ciddi tehdit altında öne sürdü. Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Her an patlayabilecek bombalar aramızda serseri mayın gibi gezerken ülkeyi yönetenler üzerine düşeni yapmalıdır. Hemen sevgi, saygı ve toplumsal barış kültürünün ve medeniyetinin temellendirilmesine başlanmalıdır" dedi.

ÇÖZÜM ÇAĞRISINDA BULUNDU
Yılmaz, çözüm için silahlanma ve silah taşımanın sıkı kurallara bağlanmasını istedi. Sosyal medya, dizi ve filmlerdeki şiddet içeriklerinin de kontrol altına alınması gerektiğini ifade eden Yılmaz, psikolojik, sosyolojik, ekonomik ve eğitim alanlarında yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Toplumsal huzurun sağlanması için sevgi, saygı, nezaket, hoşgörü ve adalet anlayışının güçlendirilmesi gerektiğini dile getiren Yılmaz, yasa, eğitim, yargı, ceza ve infaz sistemlerinin de çağın şartlarına uygun şekilde yeniden ele alınmasının zorunlu olduğunu kaydetti.
Samsun'da Gülsan ve eski sanayi esnafından çağrı! "330 dükkanı bize verin"
Tekkeköy’de park ve sosyal alanlarda bakım çalışması
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ




