Merhaba kıymetli okuyucularım; son günlerde kadınlara yapılan ve ölümle sonuçlanan olayların ne kadarından haberdarsınız? 
Bizlere bu dünyada yaşama ve koruma sıcaklığı veren kadınlara karşı bakışımız; sizce bu mu olmalıdır? 
Bu olaylara karşı devletin adaleti nasıl olmalıdır?
Türkiye’de 2021 KONDA anketine göre insanların %92'si Müslüman olarak tanımlandığına göre, TOPLUMDA yaşayan insanlarımızın tekrardan İslamda Kadın Hakları Nelerdir? İslamda Kadının Yeri ve Önemini siz okurlarımla paylaşmak istiyorum.
Buyurun hem birlikte okuyalım ki farkındalık yaratalım...
İslamda Kadın Hakları Nelerdir? İslamda Kadının Yeri ve Önemi...
İslamda kadına verilen değer araştırma konusu haline gelmiştir. Dinimizde kadına pek çok haklar tanınmıştır. İslamda kadın hakları araştırılıp bilgi sahibi edinmektedirler.
İslamda kadın haklarının neler olduğunu öğrenmek isteyenler eğilim aramaları incelemektedirler. Aynı zamanda İslam âlimlerini de dinlemektedirler.
 Peki, İslamda kadın hakları nelerdir? İslamda kadının yeri ve önemi nedir? İşte İslamda kadına verilen hakların detayları.
 İslamda Kadın Hakları Nelerdir?
 İslamda Kadın Hakları titizlikle belirlenmiştir. İslamda özellikle kadının önemi oldukça fazladır. İslamda kadının hakları şu şekildedir;
 - Evli bir erkek eğer eşini yani kadını aldatırsa zina cezası erkeğe uygulanır. Kadın burada korunur.
 - Eşini aldatmış olan bir erkek eşini boşamak isterse evlilikte sahip olduğu hiçbir şeyi kadından alamaz.
 - Kadınını yani eşini küçük düşüren ve toplumda aşağılayan bir erkek İslamda ahlaksız erkek ve değersiz bir erkek olarak kabul edilmektedir.
 - Eğer baba evlatlarına miras verirken kadını geri planda tutarsa bu durumda baba Allah'ın koymuş olduğu sınırları çiğnemiş olarak sayılır. Aynı zamanda kendisine zulüm etmiş olarak sayılmaktadır. Dolayısıyla İslamda kadının miras hakkı da korunmuştur.
 - Eğer bir erkek kadından en az 4 ay ayrı kalırsa. Kadının eşini boşama hakkı vardır. İslam dini bu hakkı kadına doğrudan sağlamaktadır. Bu durum bazı mezheplerde de süre olarak farklılık gösterilmektedir.
 - Eğer bir erkek eşini yani kadınını boşarsa, onun haklarını ve iyiliklerini mutlaka korumalıdır. Boşadıktan sonra onun hakkında kötü söylemlerde bulunamaz.
 - İslamda kadının ekonomik durumu olarak kadının malı kendine ve şahsına aittir. Kadın bu malı istediği gibi kullanabilir ve dilediği gibi harcayabilir. Kocasının bu konuda eşine herhangi bir baskı uygulama hakkı bulunmamaktadır.
 - Eğer bir erkek bir kadına herhangi bir şekilde haksızlık yapmış olursa o erkek kadına maddi olarak borçlu kalır. Eğer maddi olarak ödenek veremiyorsa o erkek aynı şekilde misliyle cezalandırılmak durumunda kalır.
 - İsraf olmayacak şekilde kadının bütün ihtiyaçlarını erkek karşılamak ile mükelleftir. Bunun için İslamda kadına değer verilir.
 - Kadın erkeğe şeri ölçüler ile birlikte itaat etmesi Allah'ın emridir. Erkeklerin kadınlar üstünde hakkı olduğu gibi kadınların da erkekler üstünde hakları bulunmaktadır.
 - İslamda bir kadının namusuna ve iffetine atılan iftira en büyük günahlardan birisi olarak sayılmıştır.
 - Kadın insanlığın ve ümmetin diğer yarısı olarak kabul edilir.
 İslamda Kadının Yeri ve Önemi
 İslam dini kadına büyük değer vermektedir. Kadınları ümmetin bir yarısı olarak görür. Aynı zamanda kadının toplumu eğitici bir birey olarak görür. İslam dininde kadın kutsaldır. Bu durum birtakım hadislerle ve ayetlerle de belirtilmiştir.
 Müslüm Bir 149. hadisine göre "Sizin en hayırlınız kadınlarına en iyi şekilde davrananlarınızdır denilmiştir. " Aynı zamanda yüce Peygamberimiz kadınlar için "Kadınlar size Allah'ın bir emanetidir." demiştir. Bu hadisi şeriften de anlaşılacağı üzere İslamda kadının yeri oldukça önemlidir. Kadının hakları ve önemi korunmaktadır.
 İslamda kadın ve erkek birbirinin tamamlayıcısı olarak görülmektedir. Hem kadın hem de erkek dinimizde eşit olarak sayılmaktadır. İslamda kadına değer vermeyen ve kadını aşağılayıcı sözlerde bulunan her erkeğe ceza verilmektedir.
 Aynı zamanda kadına kötü davranan erkekler kötü kişiler olarak kabul edilir. İslam dinine göre Adem, bütün insanlığın babası olarak kabul edilir ve Hz. Havva da bütün insanların annesi olarak kabul edilerek eşit olarak sayılmıştır. Kadının İslam dininde yeri ayrıdır.
 Kaynak: Diyanet
Sonuç olarak; toplumun ve ailenin en büyük ilacı doğru iletişimdir. Kazım İLHAN 
Bu sözün ne kadar önemli olduğunu konular işlendikçe fark edeceğimizden eminim.
Sevginin özü, kendi sevgini göstermekle başlar. ( Kazım İLHAN )
İnsanın ilim ve edebi, en büyük varlığıdır. Eskimez, çürümez, kaybolmaz.(Mevlana)   
Düşündürebilmek, gelecek için üretilecek ürünün ana kapısıdır. ( Kazım İLHAN )
Birlikte siz, biz demeden, sıcak, sevecen ve mutlu birlikteliklerin bir arada olduğu sağlıklı neşeli yarınlar dilerim. Hoşça kalın...
KAZIM İLHAN
SOSYOLOG VE AİLE DANIŞMANI