Samsunspor, transfer dönemini hareketli geçirdi ancak yeni gelen transferleri Galatasaray maçında değerlendirmek yanlış olur diye düşünmüştüm . Zorlu bir fikstürden geçerken toplayabildiği kadar puan alması lazım Samsunsporumuzun... Yani bizim rakibimiz asla ve kata Galatasaray değil ki ... Bu maçta her sonuç mübahtır, diyerek izleyecektim.
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag maçı öncesi hem moral hem 3 puan almak istiyordu. Yeni transferlerin de gelmesiyle tarihinin en pahalı kadrosuna daha da büyük katkı yaptılar... Saha içi zaten kilit çözen oyuncu dolu... Yedek kulübesinden ise bir onbir daha çıkartır Okan hoca ve ekibi...
Hüseyin hoca bu maç da üçlü sistemden dörtlüye dönerek doğru taktik dizilişi bulmuş. Yeniler Tait,Holse ve Dimata'ya ilk on birde forma şansı verdi.
Maçın daha ilk on dakikası dolmamıştı 7. dakikada Mertensin pasında Kerem, tek vuruşla  kaleci Okan'ı avladı... Skor 1-0 oldu. Bu golde ve daha önceki Samsunsporumuzun yediği gollerde kaleci Okan ne yapar? İlk gelen top gol olur mu? Kaleci Okan'a nasıl gol yersen ye kale sana emanet denilmiş, sözleşmesine yazılmış sanırım. 14. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştık. Fofana'nın al da at ortasına bomboş pozisyonda Dimata ,zor olanı yaptı, fileler yerine topu direğe nişanladı. İnanın bu pozisyonda Dimata kardeş bunu atmayacaksın  da neyi atacaksın?
Oyunu tam dengeledik derken, 29. dakikada ilk golün kopyası birebir benzeri golü yedik. Mertensin ortasına Kerem tek vuruşla topu ağlarla buluşturunca skor 2-0 oldu.
Kerem'in attığı iki golde Samsunspor defansı ile orta sahasının uyumsuzluğu  ve oyuncuya uzak kalması göze çarpan en belirgin handikaptı...
Fofana'nın getirdiği ve yaptığı ortalarla etkili olsak da finali yapacak yani topu ağlarla buluşturacak gol vuruşunu yapamadık.
41. dakikada korneri Kerem kullandı. Defanstan gelen Abdülkerim çıktı bizim defans oyuncularının üzerinden özellikle onu tutan genç Yunus'un göz markajında kafayı çok rahat  vurdu ve skoru 3-0 yaptı.
İlk yarıda Galatasaray kalemize 3 kere geldi 3'ü de gol oldu! Galatasaray ilk yarıda tempoyu bile artırmadan farklı skoru buldu.
Topu genelde, Galatasaray'a bırakıp 4-4-1-1 dizilişiyle kayma kademe yaptık. Ara sıra da olsa Holse, Tait, Fofana, Dimata ile etkili ataklar geliştirdik ama sonuca etki edemedik.
İkinci yarıya etkili ve golle başladık. Taçtan gelen topu Tait, Dimata'ya verdi o da bekletmeden tek vuruşla Muslera'yı mağlup etti skoru 3-1 e getiren golü attı.
İkinci yarıda daha etkili ve coşkulu bir Samsunspor vardı sahada. Soner'in yerine Osman değişikliği orta alanımızı toparlayıp kompakt hala getirdi.
61. dakikada Dimata'ya yapılan faulü Holse kullandı. Abdulkerim'e çarparak yön değiştiren top, Muslera'yı da yanılttı  ve ağlarla buluştu, skor 3-2 oldu.
Özellikle Tait, ikinci yarıda orta alandan arkadaşlarına çok kaliteli paslar verdi. Emre Kılınç yararlanamadı net pozisyondan.
67. dakikada yeni transferlerden Ziyech'in şutuna Tunus'un yanından son dokunan kafa ile İcardi skoru 4-2 yaptı.
Galatasaray evinde yenilmezlik serisini sürdürürken, haftalardır ilk defa hem de iki kez kalesinde gol gördü. İlk yarıda kaleci Okan'a gelen 3 topun 3'ü de gol olunca ikinci yarıdaki iyi oyuna ve attığı gollere rağmen kocaman yazık oldu Samsunspor'a...