MHP Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal, sosyal projelerin önemli olduğunu düşündüğünü belirterek, "Bizim birinci vazifemiz, gençlerimizin, çocuklarımızın rahat olabileceği, sokağa çıkabileceği alanlar oluşturmak. O yüzden kentsel dönüşümü ve şehir planlamasını çok önemsiyoruz" dedi.

Prof. Dr. Topsakal, Samsun Medya Grubu'nu ziyaretinde, Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'a yerel seçimlerdeki yol haritalarından söz etti. Cumhur İttifakı olarak seçim çalışmalarına başladıklarını ve sahada vatandaşların nabzını yokladıklarını kaydeden Topsakal, "hangi partiden olursa olsun yerel yönetimlerinin önceliğinin sosyal projeler olması gerektiğini ve yöneticilerin de bu anlamda hizmet etmesi gerektiğini" vurguladı.

Meteoroloji Samsun için saat verdi! Sağanak o saatlerde şiddetini artıracak Meteoroloji Samsun için saat verdi! Sağanak o saatlerde şiddetini artıracak

"BÜYÜK PROJELERİN BAŞLANGICI"

Kanal S mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Topsakal, 1,5 aylık Meclis maratonundan sonra Samsun'da ziyaretler gerçekleştirdiğini belirterek,  "1 buçuk ay içinde 86 maddelik torba yasayla beraber asıl önemli olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütçesini yaptık. Dolayısıyla Samsun'unumuz değerli vekilleri bu görevleri yerine getirdiler ve alanlarına döndüler. Ben de onlardan biriyim. Sırasıyla ilçelerimize uğradık. Teşkilatlarımızı gezdik. Samsun'da heyecanla, yerel seçimleri bekliyoruz. Yerel seçimler Samsun'da oluşacak büyük projelerin de başlangıcı olacak inşallah" dedi.

ÇEVRE SORUNLARINA DİKKAT

Samsun'un sanayileştiğini ve ilerde yaşanabilecek çevre problemlerine de şimdiden önlem alınması gerektiğini vurgulayan Topsakal,
açıklamasını şöyle sürdürdü:  "Samsun sanayileşiyor, çevre problemi olacak. Her tarafta OSB var. Bu çok büyük bir kazanç Samsun için. Yavaş yavaş işsizlik bitiyor, geri dönüş başladı Samsun'a. Büyük fabrikalar var. Bir fabrika açılışı yaptık. Dünyanın en büyük baskı fabrikalarından biri Samsun'a geldi. 300 kişi istihdam ediliyor. Büyük üretim merkezleri kuruluyor ama bu fabrika yapmakla işçi çalıştırmakla sosyal problemleri halledemiyorsunuz. Bunlar da yeni problemler getiriyor. Eğer düzgün planlama yapmazsanız, ihtisas sanayileri oluşturmazsanız bu sefer çevre problemleri başlar. 100 yıl sonra çocuklarımıza kötü bir Samsun bırakabiliriz. Bu da siyasetin, bizlerin işi. Bunu nasıl güzel yapabiliriz, insanlara faydalı yapabiliriz bunun üzerine düşüneceğiz." 

KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU

Cumhur İttifakı'nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Halit Doğan'a güvendiklerini de sözlerine ekleyen Topsakal,
 "Çok büyük bir destekle kendisinin kazanacağına gönülden inanıyoruz. İlçelerde bize kalan 3 belediye var. Salıpazarı, Asarcık ve Alaçam. Burada adaylarımızı belirledik. Adaylarımızla, Cumhur İttifakı'yla beraber bu seçim çalışmalarına girmiş bulunuyoruz. Teşkilatlarımız şu an alanda çalışıyorlar. Samsun'un nabzını tutmaya çalışıyoruz. İnsanları severseniz, hizmet ederseniz, yüzüne gülerseniz, onlarla ilgilenirseniz bir sonucu oluyor ve güzelleşiyor. Kendi siyaset anlayışıma göre Samsun'da herkes bizim kardeşimiz, herkes bizim değer verdiğimiz insan. Bu çerçevede biz Samsun'a hizmet edeceğiz. Ben öncelikle Samsun için sosyal projelerin önemli olduğunu düşünüyorum. Sanayi projeleri zaten yapılıyor. Bu yönde de arkadaşlarla, basınla, siyasetçilerimizle, valimizle, belediye başkanlarımızla görüşüyoruz. İyi bir şeyler olacağını hep beraber hissediyoruz. Yapmaya gayret edeceğiz ve yapacağız inşallah. Bizim birinci vazifemiz, gençlerimizin, çocuklarımızın rahat olabileceği, sokağa çıkabileceği alanlar oluşturmak. O yüzden kentsel dönüşümü ve şehir planlamasını çok önemsiyoruz. Yeni yerel yönetimlerin hangi partide olursa olsun bu şartlarda hizmet etmesi gerekiyor. Biz de bu azim ve kararlılıktayız."

SMG'YE TEŞEKKÜR

Topsakal Samsun Medya Grubu'na da teşekkür ederek, "Bu vesileyle BSE Radyo Televizyon Yayınlığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Akyüz ve Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun ağabeyimize misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Her geldiğimizde bizi gönüllerinde misafir ediyorlar" diye konuştu.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.