MHP Samsun İl Başkanı Karapıçak, Kanal S'de Said Çetintaş'ın sunduğu Yakın Açı programında, Akıllı Kavşak çalışmaları, 2023 seçimleri, MHP'nin Alevi köylerine yaptığı ziyaretler, fındık fiyatı ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

DEMİR'İN SAĞLIK DURUMU

Yakın Açı programı canlı yayınında ilk olarak Çetintaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in sorusuna yanıt veren MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, "Allah şifa versin inşallah kısa sürede sağlığına kavuşur. Mustafa bey ile geldikten sonra bire bir görüşmeye gittim. Kendisi gayet iyi. Aldığı akıllı ilaçlarla tedavi görüyor. Ayakta kırılma olmasın diye tedbiren koltuk değneği verilmiş. Koltuk değneği ile sahada." dedi.

MHP SEÇİME HAZIRDIR

Karapıçak bu soruya verdiği yanıtın ardından gazeteci Said Çetintaş'ın '2023 seçimlerine az bir süre kaldı. Seçime hazır mısınız?' sorusunu cevapladı. Karapıçak, MHP olarak seçime hazır olduklarını belirtti. Seçime 9 ay gibi az bir süre kaldığını kaydeden Abdullah Karapıçak, "Seçim biter sayımlar biter öbür günü seçim yeniden başlar. Bu siyasetçiler için böyledir. Seçime hazır olmak isteyen partiler sürekli saha çalışmaları yapar. Cumhur İttifakı kapsamında, MHP olarak yarın seçim var denilirse bu gece hazırız" diye konuştu.

ALEVİ KÖYLERİNE YAPTIĞI ZİYARETİ ANLATTI

Çetintaş, Yakın Açı canlı yayın konuğu olan Karapıçak'a bir süre önce Alevi köylerine yaptığı ziyaret ve Alevilerle ilgili provokasyon olacağına dair yaptığı uyarıyı da sordu. Karapıçak, kendisinin bir siyasetçi olduğunu, provokasyon olacağını tahmin ettiği için uyarı yaptığını belirtti. Samsun'da Alevi köylerine gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili canlı yayında bilgiler de veren Abdullah Karapıçak, "Aleviler devletine, milletine bağlı insanlar. İnanç bir tercih meselesi. Biz kaderde biriz. Bizim farkımız yok Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi. Bunlar bizim için çiçek parçası. Bu kimlikler üstünden ya da mezhep çatışması yaratarak siyaset yapmak çok çirkin. Bunu kim yapıyor. Bizi sürekli çatıştıranlar yapıyor. İstediğimiz atı oynatalım onlarda kavga etsin diyenler yapıyor. Ben Alevi köylerine gittim. Bir Türk'ün özetini arıyorsan orada. Bizim birbirimizle bir derdimiz yok. Ama nifakçılar varya, bölücüler. Bizim iyiliğimizi istemeyenler, onlar bunu yapıyor. Ben onlardan taleplerini aldım. Sordum onlara size belediye başkanları veya bizler sizi ikinci plana atıyor muyuz diye sordum. Hayır dediler. Eksikler var mı, var. Ladik ve Havza'da 20 köye gittim hepsinin raporlarını tuttum. Sayın Valimize takdım ettim. Provakasyonu nasıl hissetim. Biz siyaset yapıyoruz. Siyasetin çekirdeğinden geliyoruz. Önümüzde nelerin olabileceğini tahmin ediyoruz. Bu tahminlerimize dayanarak o ziyaretlerimizi yaptık. Alevi insanlarımıza da, mesajımızı verdik. Biz kardeşiz, tahriklere kapılmayın dedik. Her biri devletinin yanında olan insanlar." dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.