MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, MHP'nin başlattığı askıda ekmek kampanyası sonrası yapılan eleştirilerle ilgili, "Bu bir gelenek. Konuyu siyasete çekmenin bir anlamı yok" dedi. 

EKMEKSİZLER ÇIKTI

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli askıda ekmek çağrısına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Bahçeli "Askıda ekmek kavgası manevi bir görevi ifa hassasiyetidir. Biz askıya ekmek koyduk, ekmeksizler saklandıkları delikten çıktı" dedi.

BU GELENEĞİMİZ

MHP Lideri Bahçeli'nin açıklamalarını değerlendiren MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, "İhtiyaç sahipleri dışında oradan ekmek alanların ise vicdanına kalmış bir durum. Eğer böyle bir şey yapıyorlar ise onların arsızlığıdır. Bizim inançlarımıza göre eskilerden itibaren ihtiyaç sahiplerine kimse görmeden yardımda bulunmak geleneğimizdir. İnsanlar kimden aldığını bilmeden yüz yüze gelmeden ve mahçubiyet duymadan ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Bu konu islamdaki sosyal adalet anlayışına dayalı bir kavramdır. Herkes zengin olacak diye bir şey yok. Bu ülkemizin bir gerçeğidir. Geliri yüksek olan ülkelerde de ihtiyaç sahipleri vardır. Gelenek olarak iyi bir gelenek fakat uygulanıp uygulanmaması ayrı bir konu. Bu konuyu siyasete çekmenin bir anlamı yok" dedi. 

Tuğba SÖYLEMEZ