MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak,  Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın özellikle sanayileşme adına şehirde önemli çalışmalara imza attığını belirterek, "Samsun Valimiz Zülkif Dağlı, bizim için bir şans. Valimiz var gücüyle, siyasetle beraber, çok güzel çalışmalar yaptı" dedi. 

SANAYİLEŞMEDE ÖNEMLİ ADIMLAR VAR 

Samsun'un Karadeniz Bölgesi'nde önemli bir yeri olduğuna değinen Başkan Karapıçak, Samsun Medya Grubu'na özel açıklama yaptı. Geçmiş dönemde sanayileşmeye yönelik sorunların yaşandığını belirten Başkan Karapıçak,     "Samsun dünyanın en güzel yeri. Karadeniz'in metropol şehri. Denizyolu, havayolu ve karayolu ve raylı sistemimiz var. Samsun'da geçmişte sanayi ile ilgili sıkıntılar yaşanmış. Şimdi o sıkıntıları aşacağız. Samsun Valimiz Zülkif Dağlı, bizim için bir şans. Valimiz var gücüyle, siyasetle beraber,  çok güel çalışmalar yaptı. Samsun'da yatırımla ilgili duranlık dönemi geride kaldı. Valimiz, siyasetçilerimizle birlikte çok güzel çalışmalar yapılıyor" diye konuştu. 

OSB'LERLE BİRLİKTE İSTİHDAM ARTACAK

Kurulan ve kurulacak olan OSB'lerle birlikte istihdamın artacağının altını çizen Başkan Karapıçak, şunları söyledi: "Havaalanından Çarşamba'ya kadar olan kesimde sanayileşme ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Çarşamba'da 8  OSB oldu. Terme, Bafra ve diğer taraflara kurulacak olan yerlerle birlikte istihdam sorunu çözülecek. Samsun'un ihracatı yükseldi ama yeterli değil. Daha da yükselecek. Fabrika yatırımlarımızla birlikte istihdam çözülecek. İstihdamla birlikte de  Samsun daha zengin ve göç alacak bir şehir olacak. Son yıllarda nufüs artıyor. Yatırımlarla birlikte daha da artacak."
 
Dilber BAHADIR, Umut Can EREN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.