Samsun Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "esnaf destek paketi kredi miktarının 50 milyar TL ilaveyle 150 milyar TL'ye çıkarıyoruz" açıklamalarıyla ilgili "Sıkıntıları bertaraf etmek için bu kredileri işimizi büyütmeye ve ekonomiyi canlandırmaya kullanmalıyız. Beklenen bu kredi ve limit yükseltme esnafımıza can suyu olacaktır" dedi.

ESNAF DA YARARLANABİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 136 bin esnafın faydalandığı 100 milyar liralık esnaf kredisi destek paketinin limitinin artırıldığını duyurdu. Esnafa sağlanan desteklerle ilgili yeni düzenlemeleri sıralayan Erdoğan, haziran ayı sonuna kadar esnaf başına verilen 500 bin lira olan kredi üst limitinden 1. ve 2. risk grupları dışındaki esnafın da yararlanabileceğini açıkladı.

"EKONOMİYİ CANLANDIRMAK İÇİN KULLANMALIYIZ"

Esnaf ve sanatkarlara verilen müjdeleri değerlendiren Sinecek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 100 milyar liralık destek paketinden şu ana kadar 136 bin esnafın faydalandığını açıkladı. Kredi ve kredi kartı limitlerinin de yükseltildiğini söyledi. Ayrıca üst limiti 100 milyar liradan 150 milyar liraya çıkardı. Bu esnafımızın ham madde, malzeme ve benzeri alımlarını kolaylaştıracaktır ve inşallah işlerini büyütme büyütecektir. Bu destekleri sıkıntıları bertaraf etmek için bu kredileri işimizi büyütmeye ve ekonomiyi canlandırmaya kullanmalıyız. Beklenen bu kredi ve limit yükseltme esnafımıza can suyu olacaktır" diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.