Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların Samsun ve Amasya'nın dogusu ile Ordu ve Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yükseklerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 2-4 derece civarında azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarın batı ve kuzeybatıdan orta, kıyılarda yer yer kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-80 km/saat)esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Samsun'un doğusu ile Tokat, Amasya ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZ UYARISI: Bölgemiz geneli rüzgarın; batı ve kuzey batılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın bugün öğle saatlerinde batısında (Kastamonu ve Sinop), gece saatlerinden sonra doğusunda (Samsun ve Ordu) etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

SAMSUN HAVA DURUMU

1204 shd ic.jpg

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.