Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerden başlayarak zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren bölgenin yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kastamonu çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Samsun, Amasya, Ordu ve Tokat çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Bölgenin kuzeybatı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalması, doğu kesimlerde ise 1 ila 3 derece artması bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarın kıyı kesimlerde batı ve kuzeybatılı, iç kesimlerde önce güney ve güneybatılı, akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatılı yönlerden orta kuvvette, akşam saatlerine kadar Tokat, Amasya ve Ordu çevreleri ile öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Kastamonu çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Samsun, Amasya, Ordu ve Tokat çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: İç kesimlerde batı ve güneybatı, kıyı kesimlerde batı ve kuzeybatılı yönlerden esmesi beklenen rüzgarın; akşam saatlerine kadar Tokat, Amasya ve Ordu çevreleri ile öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZ UYARISI: Bölgemiz geneli denizlerimizde öğle saatlerinden itibaren rüzgarın; batı ve kuzey batılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Salı (12.04.2022) günü öğle saatlerinde batısında (Kastamonu ve Sinop), gece saatlerinde doğusunda (Samsun ve Ordu) etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

SAMSUN HAVA DURUMU

ds4d4s.jpg

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.