İlçeye bağlı Muslu beldesinin Göbü köyünde ikamet eden 4 çocuk ve 15  torun sahibi Kardaş, 16 yıl önce hayatını kaybeden eşi Sami Kardaş'ın 37 yıl önce  Almanya'dan getirdiği 1979 model Otomobili, 18 Eylül'de Türk Kızılayı'na  bağışladı.

Bakım ve onarımının yapılmasının ardından otomobil, kent merkezinde  bulunan Şehit HASAN Bilgin Kan Alma Birimi önüne getirilerek, ihtiyaç sahiplerine  gıda, giyim ve kırtasiye yardım için satışa çıkarıldı.

15 gündür alıcısını bekleyen otomobil, esnaf Yılmaz Altıntaş  tarafından satın alındı.

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, otomobili hayırsever bir vatandaşa sattıklarını söyledi.

Emine Kardaş'ın isteği doğrultusunda otomobilden elde edilen geliri  ihtiyaç sahipleri için kullanacaklarını belirten Aygün, "Kentteki ihtiyaç sahiplerine gıda, kırtasiye ve giyim gibi yardımda bulunacağız. Bize gelen bağışların tamamı ihtiyaç sahiplerine ulaşır. Bütün gelirlerimizi bu yönde  harcarız." diye konuştu.

Altıntaş da, otomobilin manevi değerinin çok yüksek olduğunu dile  getirerek, aracı satmayı düşünmediğini ve daha iyi bir duruma gelmesi için  yenileme çalışmalarına devam edeceğini sözlerine ekledi.