Dicle Elektrik tarafından başlatılan ve 31 Aralık 2016’dan önceki elektrik borçlarında indirim yapılmasını kapsayan kampanyaya ilk 10 günde beklenen talep geldi. Kampanyadan yararlanmak amacıyla Dicle müşteri hizmetleri merkezlerine gelenlere yapılan anket, yaşanan memnuniyeti gözler önüne serdi.

Ankete katılan Dicle Elektrik müşterilerinin yüzde 93’ü kampanyadan memnun olduklarını belirtirken, yüzde 96’sı kampanyayı tanıdıklarına tavsiye edeceğini söyledi. Dicle’nin, 31 Aralık 2016 tarihinden önceki gecikme borçlarını sildiği, geçmiş dönem elektrik borcuna yüzde 70’e varan oranlarda indirim ve 6 taksite kadar ödeme kolaylığı sağladığı kampanya 25 Eylül tarihinde başlamıştı. Kampanyadan yararlanmak üzere müşteri hizmetlerine gelenlere Dicle Elektrik şirketi tarafından kampanya hakkındaki görüşleri soruldu. Gerçekleştirilen ankete katılan Dicle Elektrik müşterilerinin yüzde 75’i kampanya katılımını tamamlayarak borçlarını yeniden yapılandırdığını belirtirken, müşterilerin yüzde 93’ü kampanyadan çok memnun olduklarını, yüzde 96’sı ise kampanyayı çevresine tavsiye edeceğini söyledi. Ankette yer alan "Sizce kampanyanın en olumlu özelliği nedir?" sorusuna müşterilerin yüzde 96’sı "borçlardan kurtulmak" yanıtını verdi. Müşteriler "kampanyayı nereden haber aldınız?" sorusuna büyük çoğunlukla "açık hava reklamları" cevabını verirken, bunu "yakın çevrem - arkadaşlarım", "televizyon reklamları", "kısa mesaj bilgilendirmesi" ve "sosyal medya" yanıtları takip etti.

Kampanyaya herkes destek oluyor

Dicle Elektrik kampanyası, şirketin yanı sıra yerel yönetimler tarafından da vatandaşlara duyuruluyor. Vatandaşların yararına olan kampanyadan herkesin faydalanabilmesi amacıyla il ve ilçelerdeki yerel yöneticiler, muhtarlar, hatta din görevlileri de tanıtım desteği sağlıyor. Bu çerçevede yapılan duyuru anonslarının yanı sıra, kampanyayı tanıtan afişler asılıyor, el ilanları dağıtılıyor. Esnafın da afişlerin asılmasına yardımcı olmasıyla, kampanyaya ilgi artıyor. Dicle Elektrik tarafından gelecek dönemde elektrik hizmetlerinde sorun yaşanmaması adına başlatılan bu özel kampanyada, müşterilere geçmiş dönem borçlarından kurtulma fırsatı sunuluyor. Enerji şirketinden yapılan açıklamalarda, kampanyaya katılmak isteyen vatandaşların kendilerine en yakın Dicle Müşteri Hizmetleri Merkezi’ne gitmeleri gerektiği bildiriliyor. Kampanya, 31 Ekim Salı günü mesai bitiminde sona erecek.