‘Tasarım Tomtom Sokakta’ etkinliği, İstanbul’un en eski mahallelerinden TomTom Sokak’ta ‘Kendini İzle’ teması ile 19-22 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenecek.

İlk kez Ekim 2016’da düzenlenen ve gördüğü büyük ilgi nedeniyle geleneksel olarak yılda iki kez düzenlenmesine karar verilen Tasarım Tomtom Sokakta etkinliğinin üçüncüsü ‘Kendini İzle’ teması ile 19-22 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenecek. Etkinlik 100 tasarımcı, 50 sanatçı, 50 konuşmacı ve 5 mekan ile tasarımı farklı alanlarda sokağa taşıyacak.

Tomtom Design Management İcra Kurulu Hakan Kodal, Bahar Korçan, Serra Arıkök ve Ayşegül Temel inisiyatifinde hayata geçirilen ve Beyoğlu Belediyesi himayesinde düzenlenen etkinlikte ayrıca Tescilli Markalar Derneği de ’Tasarım Ödülleri’ verecek. Mayıs 2017’de ikincisi düzenlenen ve 20 binin üzerinde ziyaretçinin ağırlandığı etkinlik, bu sefer de sergi ve enstalasyonlar, sohbet ve atölyeler, canlı performansları ile Tomtom Mahallesi’nde tasarım dünyasına ilham verecek.

Tasarım Tomtom Sokakta ana sponsoru Troy’u temsilen Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Dr. Soner Canko, "Bugün kreatif fikirlerin arkasında olduğumuzu, yeni bakışların ve yaklaşımların ne kadar önemli olduğunu göstermek adına Tasarım Tomtom Sokakta etkinliğinin destekçilerinden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Kreatif insanlar için bir alan oluşturabilen yegane etkinliklerden bir tanesi olan Tasarım Tomtom Sokakta üçüncüsü üretme ve meydana getirme eyleminin seyircilere ihtiyaç duysa da en temelde ‘Kendini İzle’me ile başladığını bizlere tekrar gösteriyor" ifadelerini kullandı.

İki kişi Milano Tasarım Haftası’na gidiş dönüş uçak bileti kazanacak

Yenilikleriyle tasarım dünyasını, Tomtom Mahallesi’ne taşıyacak olan etkinlikte; moda, mücevher, aksesuar, mobilya, seramik, grafik, kumaş, kağıt, aydınlatma, teknoloji, gibi sektörlerden 100’ün üzerinde marka/tasarımcı yer alacak. Moda Tasarımcıları Derneği işbirliği ve Bahar Korçan seçkisi ile Tomtom Garajda oluşturulan Tomtom Trend Alanı’nda Arzu Kaprol, Mehtap Elaidi, Özgür Masur gibi önde gelen moda tasarımcılarının yanı sıra genç moda tasarımcılarının tasarımları Tomtom seçkisi ile sergilenecek. Açılışı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve organizasyon komitesi tarafından 19 Ekim 2017 Perşembe günü yapılacak etkinlikte, üç akşam üç ayrı etkinlik yer alıyor. 19 Ekim’de açılış gecesi Tomtom Designhood’un sanat, tasarım, müzik dolu özel lansmanı, 20 Ekim’de TMD (Tescilli Markalar Derneği) Ödülleri ve Gala Gecesi, 21 Ekim’de ise ‘Nardis Caz Gecesi’ düzenlenecek. ‘Hayatı ve Geleceği Tasarlamak’ konulu özel söyleşi ve buluşmaların yanısıra dans performansları ve farklı müzik aktiviteleri sunulacak. Ayrıca söyleşi ve atölye çalışmalarında Levent Erden, Ömer Madra, Yelda İpekli, Özlem İkiışık Barutçu, Sare Palaska, Cem Talu, Hande Akın, Özlem Gürses, Şah Yaycı, Ecmel Ayral, Başak Pelister ve Günseli Kato’nun aralarında bulunduğu isimler yer alacaklar. 19-22 Ekim tarihlerinde 4 gün boyunca ziyaretçilerin ‘Kendini İzle’ temasını en iyi anlatan video ve foto paylaşımları içinden seçilecek iki kişi Milano Tasarım Haftası’na gidiş dönüş uçak bileti kazanacak.

Sergi alanında 50’nin üzerinde sanatçının eserleri yer alacak

‘Kendini İzle’ teması ile çeşitli enstalasyonlara da yer verilecek olan etkinlik mekanının yanı sıra dört gün boyunca Tomtom Mahallesi’nin önemli yapıları da enstalasyon ve sanat projelerine ev sahipliği yapacak. Etkinlik için özel olarak düzenlenen ve küratörlüğünü Bahar Korçan’ın yaptığı Tomtom Kırmızı’nın sergi alanında İrfan Önürmen, Barış Sarıbaş, Çağla Mısırlı, Alev Gözonar, Buğra Erol, Dicle Çiftçi, Alev Araslı; Sevil Dolmacı Art Cosultancy sanatçılarından Alea Pınar Du Pre, Elif Tutka, Yusuf Aygeç, Nurdan Likos; Art On Galery Sanatçılarından Olcay Kuş, Erman Özbaşaran, Ahmet Çerkez, Olgu Ülkenciler gibi 50’nin üzerinde sanatçının eserleri yer alacak. Tomtom Kırmızı da sanat sergisinin yanı sıra bu sene ilk defa ‘Deco Floor’ katı hazırlandı. 6 oda 6 marka projesi ile Türkiyenin ve dünyanın önde gelen dekorasyon tasarım markalarının sergilerine yer verilecek. Etkinlik boyunca her gün DJ performansları ve canlı müzik dinletileri de ziyaretçilere renkli saatler yaşatacak.