Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV ekibi vatandaşlara, "Boşanma sonrası kadınlar mı, yoksa erkekler mi hayatını daha zor topluyor" sorusunu yöneltti.

İşte Samsunların boşanma cevabı: 
 

KADIN ZORDA KALIYOR

Fatma MERMER: Kadınların hayatını daha zor topladığını düşünüyorum. Çünkü boşanma sonrasında kadının manevi olarak tutacak bir dalı olmuyor. Maddi olarak da maaşı veya bir güvencesi yoksa daha zor durumda kalıyor. Ama erkek öyle değil. Geçimini sağlayabiliyor.

KADINLAR ETKİLENİYOR

Ali SEVEN: Hayatı boyunca erkeklerin her yerde her türlü barınabileceğini ama kadının maddi açıdan da psikoloji bakımından da hayatını daha zor geçireceğini düşünüyorum. Ayrıca çocuğu da varsa eğer çok daha zor durumda kalacaktır. O yüzden kadınların hayatını daha zor toparlayacağını düşünüyorum. 

DAHA GÜÇLÜLER

Oktay ÖZDEMİR: Bu durumun boşanma evre süreçlerinde değiştiğini düşünüyorum. Çünkü ilk evrede kadınlar daha yoğun hislere sahip olurken, erkekler ilk başlarda önemsemiyor.Kaybettiklerini anlamalar biraz daha uzun sürüyor.Bu yüzden kadının kendini daha hızlı toparlayacağını düşünüyorum. 

TEK BAŞINA KALIYOR

Regaip BORA: Boşanma sonrasında erkeklerin daha zor topladığını düşünüyorum. Çünkü kadınlar, bu aşamada hemen para peşine düşüyor. Dolayısıyla kadın her şeye sahip olmaya devam ediyor. Bu nedenle boşanma aşamasında ve sonrasında erkekler tek başına kalıyor.

ERKEK ZORLANIR 

Mert TOSUN: Kadınlar, her konuda aktif ve girişimci bir yapıya sahip oldukları için boşanma sürecinde de hayata daha kolay adapte olabileceklerini düşünüyorum.  Erkeklerde ise bu durum söz konusu değil. Daha fazla zorlanacaklarını düşünüyorum.

MAĞDUR OLAN ERKEKLER 

Alibey İLMEK: Boşanma sonrasında erkeklerin hayatlarını daha zor topladığını düşünüyorum. Çünkü kadınlar hayatlarını bir şekilde sürdürebiliyor. Ayrıca ev ihtiyaçları bakımından kadınların daha rahat ederken erkekler kendi ihtiyaçlarını gideremiyorlar. Hatta erkeklerin bu süreçte daha mağdur olduğunu söyleyebilirim. 

KADINLARIN İŞİ DAHA ZOR

Hasan NİCE: Erkekler hayatını bir şekilde toplayabiliyor, kendilerine vakit ayırıp kafalarını dağıtabiliyorlar. Ama kadınlar tek başına bir şey yapamadıkları için zorlanıyorlar. Bu evrede kadınların işinin daha zor olduğunu düşünüyorum.

ZOR BİR SÜREÇ

Selma KARAKULLUKÇU: Boşanma sonrası kadın daha zor toparlanıyor. Hem maddi hem de manevi olarak zor bir süreçten çıkması hiç de kolay olmuyor. Ama erkekler öyle değil. İstedikleri gibi hareket edip, yaşamını devam ettirebiliyorlar. 

KADIN YALNIZ KALIYOR     

Ahmet DURGUN: Kadının hayatı daha zor toparlayacağını düşünüyorum. Çünkü ekonomik açıdan bir özgürlüğü yoksa maddi sıkıntı çekecektir ayrıca duygusal olarak da yalnız kalmış olacak. Bu nedenle kadınların hayatını daha zor toplayacağını düşünüyorum. 

ZAMAN ALIYOR

Ercan YILMAZ: Boşanma sonrasında kadınların mağdur olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte kadının kendini toparlaması biraz daha zaman alıyor. Erkeklerde ise tek sıkıntı ikinci eşi seçebilmek

Ebru ÖZTÜRK, Ekrem ASLAN