Dün akşam saatlerinde tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen ancak mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Ali Demir savunmasında kendi döneminde sınav sorularının sızdırılmadığını belirtti. Demir, 'Başkanlığa başladıktan itibaren bu örgütün yarattığı tahribatı gidermeye çalıştım. Bunlarla mücadele ettim. O dönem örgüte yakın olan medya organlarına bakıldığında aleyhime çok sayıda yayın olduğu, hakkımda karalama kampanyası yürütüldüğü görülebilir.' dedi.

ÖSYM başkanı olduğu dönemde görevinin sınav güvenliğini sağlamak olduğunu söyleyen Demir savunmasına şu şekilde devam etti:

'Benim döneminde 6114 sayılı yasa çıkartılarak, ÖSYM'nin sağlam bir yapıya oturtulması sağlandı. İlk defa sınav güvenliğinin öneminin vurgulanması ve soruların sızdırılmasının suç olması bu dönemde gerçekleşti. 1 Nisan 2011 tarihinde üçlü kararnameyle ÖSYM başkanlığına asaleten atandım. Ben tüm işlemlerimi devletin tüm kademeleriyle uyum halinde yaptım. Benim döneminde ÖSYM tarafından yapılan soruların sızdırıldığı iddiasını asla kabul etmiyorum. Hiçbir sınavın sorusu sızdırılmamıştır. En üst düzeyde önlemleri bir başkan olarak aldım. Bu sınav sorularının sızdırıldığına dair de somut bir delil mevcut değildir. ÖSYM bilişim altyapısında yapılan incelemeler, yanlı olarak değerlendirilmekte, güvenlik amaçlı olarak alınan kayıtlar dışarıya sızdırma olarak gösterilmektedir.'

Bayram kutlamalarıdır

FETÖ yöneticileriyle telefonda görüştüğü iddialarına da cevap veren Demir, 'Cumhuriyet Savcılığının iddiaları arasında yer alan tepe yönetimdeki 5 şahıs ile 121 adet telefon irtibatım hususu, benim ÖSYM başkanlığım öncesindeki döneme aittir. Bu görüşmeler öğretim üyesi olarak, işimizle ilgili akademik konularla ilgili yapılan görüşmelerdir ya da bayram kutlaması şeklinde insanı temaslardır.' diye konuştu.