Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Gürcistan Patrikhanesi Aziz Andria Pirveltsodebuli Gürcü Üniversitesi, Kartveloloji Merkezi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Bilimsel Konferansına katıldı.

Konferansın Onursal Bilim Komitesine seçilen Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Gürcü Üniversitesi Beşeri Bilimler ve Hukuk Fakültesi, Kartveloloji Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tariel Putkaradze’nin himayesinde düzenlenen konferansta, ev sahibi Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Sergo Vardosanidze ile birlikte açılış konuşması gerçekleştirdi.

“Kafkaslarda Dilbiliminin Durumu” başlıklı konferanstaki konuşmasında Düzce Üniversitesi ve Düzce ilgili bilgiler paylaşan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 14 Fakültesi, 50’ye yakın yüksek lisans ve doktora programı ile Düzce Üniversitesi’nin her yıl daha çok tercih edilen bir üniversite haline geldiğini dile getirdi. Özellikle son iki yıldır uluslararası ilişkiler alanında Afrika, Orta Doğu ve Kafkasya ile işbirliği anlaşmaları imzaladıklarını belirten Rektör Çakar, öğrenci ve öğretim elemanı değişimleri ile ortak programların açılması konularında önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü bünyesinde Gürcü Dili ve Edebiyatı programında lisans düzeyinde eğitim verildiğini ve yine bu alanda Üniversitelerinde yüksek lisans programı açıldığını ifade eden Prof. Dr. Çakar, Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kafkas Dilleri ve Kültürleri Anabilim Dalı’nda lisans üstü eğitimlere devam edildiğini belirtti. Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar; Düzce Üniversitesi’nde, yetiştirilen lisans ve lisans üstü öğrenciler, yapılan bilimsel çalışmalar ve bu alanda gerçekleştirilen projeler hakkında da bilgiler paylaştı.

Düzce Üniversitesi ile Gürcistan Patrikhanesi Aziz Andria Pirveltsodebuli Gürcü Üniversitesi arasında işbirliklerini daha da geliştirmek istediklerini belirten Rektör Çakar, yakın komşumuz olması itibariyle ülkemiz ve Gürcistan arasında eğitim alanında iyi ilişkiler kurmayı önemsediklerini söyleyerek konferansın ortak çalışmaları artırma adına önemli olduğunu vurguladı.

Ülkemizin, sadece İslam coğrafyasının değil, tüm mazlumların sığındığı son liman olduğunu dillendiren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, kongrenin dil, kültür ve kardeşlik konularına katkı sağlayacağını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Gürcistan programı kapsamında Gürcistan Türkiye Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü’yü de ziyaret etti.