Polonezköy’de 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde düzenlenen etkinlikte Down sendromlu çocuklar hayatlarında ilk kez sülün görmenin heyecanını yaşadı.

Polonezköy’de 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü unutulmadı. Düzenlenen etkiliğe katılan özel eğitim ve iş uygulama merkezi öğrencileri sevdikleri hayvanları yakından görme ve tanıma fırsatı buldu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge İstanbul Şube Müdürlüğünce, Polonezköy Sülün Üretim Merkezi’nde “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdür Yardımcısı Ömer Furtun, Beykoz Ayetullah Keser Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri, öğretmenleri ve aileler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte, 1. Bölge Müdür Yrd. Ömer Furtun ve Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’nın açılış konuşmaların ardından programa, Yaban Hayatı Şefi Veteriner Hekim Esra Dağlı’nın “Doğanın korunması, yaban hayatı, biyoçeşitlilik ve ekosistem” konulu sunumuyla devam edildi.

İlk defa sülün gördüler

İlk defa sülünlerle karşılaşan öğrencilerin meraklı bakışları arasında, Sülün Üretim Merkezi’nde üretilen sülünler öğrencilerle birlikte doğaya salındı.

Kedi evleri ve mama kaplarının katılımcılara dağıtıldığı programın sonunda öğrenciler ve aileleri ile birlikte Polonezköy Hayvanat Bahçesi ziyaret edildi.