Samsun Medya Grubu ekibi olarak, Samsun T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gelen mahkum yakınlarına, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanması beklenen yeni yargı reformu strateje belgesi hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye sorduk. Mahkum yakınları, reform paketinden umutlu olduklarını söyledi.

İşte aldığımız yanıtlar: 

AF HABERİ BEKLİYORUZ 
Seda ULU: Bence kesinlikle af çıkması gerekiyor. Çünkü içeride suçsuz olan birçok insan var. Biz de buna dahildik. Bugün tahliye aldık ama alamayan çok insan var. Abim de suçsuz yere yatıyordu. Eczanede çalışıyordu, ilaçlarla ilgili sıkıntı yaşadı. 1 sene sonra suçsuzluğu ispatlandı. Böyle suçsuz olan insanlar için af haberi bekliyoruz. 

ONA GÜVENİYORUZ 
Süleyman YİĞİT: Bence suçu az olan ve hak etmeyenler için af çıkması taraftarıyız. İnşallah af çıkar. Bizim umudumuz var. Biz cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. Biz terör, tecavüz gibi ciddi suçların affedilmesine karşıyız ama ufak tefek yaralama gibi olaylardan yatanların çıkması gerekiyor. 

DÖRT GÖZLE MUCİZE BEKLİYORUZ 
Mustafa AYDA: Herkes bu büyük mucize haberini dört gözle bekliyor. İnşallah af çıkacak. Gerçekten bu affa çok ihtiyacımız var. İnsanoğlu hata yapabilir fakat hepimiz mağduruz. Bu suçlar bir daha olmaz. Yatan arkadaşlarımız bir daha böyle hatalar yapmaz. Mesela ben geride 3 çocuğumu bıraktım, yatmaya geldim. Fakat ufak tefek suçlara af çıkarsa çocuklarımın başına döneceğim ve bir daha yapmayacağım. 

MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ 
Sümeyra ŞAHİN: Mağduriyetler giderilmeli, af çıkmalı. Cumhurbaşkanımızın vereceği haberi bekliyoruz. Vicdanımızın rahat olması lazım. Bana göre en azından kamudan ceza almış kişilere af çıkmalı. Yine de yargı, adalet ve cumhurbaşkanımızın bileceği bir iş. Ben af çıkmasını istiyorum. 

UMUDUMUZ VAR 
Akgül YILDIRIM: Çocuklarımız kurtulsun istiyoruz. Sadece kendi çocuğum değil, diğer çocuklar da kurtulsun. Tecavüz gibi ciddi durumlara bir şey diyemem. Fakat kader mahkumlarına af çıkarılırsa çok seviniriz. Cumhurbaşkanımızdan umudumuz var. 

İNŞALLAH AF ÇIKAR 
Zülfiye ALPULLU: İnşallah af çıkar. Herkese çıksın istemiyorum. Çocuklara, kadılara zarar verenlere, cinayet ya da teröristler gibi ciddi suçlara af çıksın istemeyiz. Fakat diğer hafif suçlara af çıkabilir. Cumhurbaşkanımız ve Allah daha iyi bilir. Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. 

MUTLU OLURUZ
Yunus KÜÇÜK: Af çıkarsa çok mutlu oluruz. Burada bekleyen insanların hali ortada. O yüzden umudumuz var, inşallah af çıkar. Gerçekten suçsuz olup da boşuna yatan insanlara bir an önce af çıkmalı diye düşünüyorum.  

MAĞDUR DURUMDAYIZ 
Dilber ÖZÇELİK: Öyle çok mutlu oluruz ki size anlatamam. Çocuk içeride yatıyor, ailesi perişan oluyor. Gerçekten suçu olmayanlar yatmasınlar. Adam öldürenlere ya da tecavüzcülere af çıkmasın. Onlar hak ettikleri cezayı çeksinler ama bunlarla alakası olmayan diğer suçlar çıksın. Mağdur durumdayız. Cumhurbaşkanımız mutlaka bizi sevindirecektir. Biz dört gözle bekliyoruz. 

Hande ONAT – Uğur ATICI