Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından yürütülmekte olan Erasmus Stratejik Ortaklık, Mesleki Eğitim projesinin Final Toplantısı İtalya’nın Salerno kentinde gerçekleştirildi.

Salerno Valiliği ve Salerno Ticaret Odası’nın davetleri üzerine final toplantısına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Valilik AB ve Dış İlişkiler Bürosu görevlileri, Aydın Ticaret Borası temsilcileri katıldı. Salerno Grand Otelde, Atina Ticaret Odası, Lyon Ticaret Odası, Castellon Üniversitesi, Espaitec Bilim ve Teknoloji Merkezi, IAT -Endülüs Teknoloji Enstitüsü, Milan Ticaret Odası Özel Teknik Destek Ajansı Formaper, KOBİ’ler, çeşitli kurum ve kuruluş ile ulusal ve yerel basın temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Salerno Ticaret Odası Başkanı Andera Pete, Türkiye’den Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i ağırlamaktan dolayı çok memnun olduklarını, Türkiye’ye ülke olarak değer verdiklerini, iki ülke arasındaki sosyal, ekonomik ve ticari ilişkileri önemsediklerini belirtti.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, her iki ülkenin pek çok konuda ortak köklü bir Akdeniz kültürüne sahip olduğunu, bu anlamda tarih boyunca ikili ilişkilerin devam ettiğini, Aydın olarak da sosyal, ticari ve ekonomik ilişkileri daha da ileri noktaya taşımak istediklerini belirtti.

Vali Köşger, “Aydın ile benzer coğrafi ve beşeri özelliklere sahip olan Salerno’nun, Ticaret Odası Başkanı Andrea’nın da belirttiği üzere, toplam ihracatının 2016 yılında 2.3 Milyar Euro ve bunun yüzde 60’nı da tarım ve gıda ürünleri oluşturuyor. Bu anlamda Aydın’ın tarım ve jeotermal alanındaki potansiyellerini daha iyi değerlendirip, özellikle tarım ve gıda alanındaki ihracat oranlarını artırmak üzere karşılıklı işbirliği çalışmalarını devam ettireceğiz” dedi.

Toplantıda, İtalya Ulusal Ajansı tarafından 272 bin Avro bütçeyle 5 ülkenin ortaklığında yürütülen “MIND Pazarlama, Uluslararasılaştırma ve Kalkınma” ((Marketing, Internationalisationand Development) projesi kapsamında ‘Uluslararası ‘Uluslararası Dış Ticaret ve Pazarlama Yöneticisi’ mesleki yeterlilikleri belirlendi ve bu yeterliliklere uygun E-Öğrenme Ortamı oluşturularak, 5 ülkeden toplam 122 ‘Uluslararası Dış Ticaret ve Pazarlama Yöneticisi’ adayı yetiştirildi.Tarım ve Gıda alanında faaliyet gösteren KOBİ’lere yönelik olarak mevcut durum analizi yapılarak, ihracat planları oluşturuldu.